image

2019'da TOKİ tarafından başlatılan ancak halen bitirilemeyen ve teslim edilmeyen konutları nedeniyle 4 yıldır mağdur olan vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesi için bir araya geldi.

Kura aşamasında hak kazanan, ön ödeme yapmalarına rağmen bir türlü evlerine kavuşamayan ve 4 yıldır mağdur olan vatandaşlar dört gözle evlerinin teslim edilmesini bekliyor.

2019 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"ne Türkiye genelinde toplam 1 milyon 211 bin 518 kişi başvurmuştu.

Son dönemlerde konut ve kiralık ev fiyatlarının tavan yaptığı Gaziantep'te de söz konusu projeye 69 bin 686 kişi başvurmuş, 4 bin 100 kişi 2020 yılında çekilen kuralarla hak sahibi olmuştu.

Kuzeyşehir ve Güneykent projelerinde hak sahibi olan vatandaşlar, 4 yıldır evlerinin teslim edilmesini bekliyor.

TOKİ'nin "100 Bin Konut Projesi" kapsamında konutlar en geç 2 yılda bitirilmesi ve hak sahibi olanlara teslim edilmesi gerekiyordu.

Hak sahipleri 2021'in Mart ayında teslim edilmesini bekledikleri evlerini aradan geçen 4 yıla rağmen teslim alamadı.

Şehitkamil ilçesinin Karacaören Mahallesi'nin Kuzeyşehir bölgesinde söz konusu proje kapsamındaki konutların inşaatına henüz yeni başlanırken, Şahinbey ilçesinin Güneykent bölgesinde ise yapımı tamamlanmış olmasına rağmen sadece bahçe düzenlemesi kalan toplu konutlardaki dairelerin teslimi aylardır erteleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 yılda tamamlanacağı sözü verilen ancak 4 yıldır bitirilemeyen TOKİ'nin sosyal konutları nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, inşaat alanında eylem yaptı.

Teslim tarihinin sürekli ileri bir tarihe atılması sonucunda mağdur olan hak sahipleri, sosyal medya üzerinden kurulan bir grup yoluyla iletişime geçti. Eylem kararı alan TOKİ mağdurları, seslerini duyurmak için TOKİ evlerinin önünde toplanarak eylem yaptı.

Yıllardır evlerinin teslim edilmesini bekleyen hak sahipleri mağduriyetlerini dile getirirken artan kira fiyatlarından da şikâyet etti.

Kendi evleri teslim edilmediği için kirada oturmak zorunda kalan çok sayıda hak sahibi, uzayan bu süreçten yakınarak yetkililere seslendi.

KDV oranlarının yüzde 1'den yüzde 10'a yükseltilmesinin kendilerini mağdur ettiğini söyleyen hak sahipleri, hem konutlarda sabit fiyatın kalkmasından dolayı hem de KDV'nin yüzde 1'den yüzde 10'a çıkarılmasından dolayı mağduriyetlerinin arttığına dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Gaziantep'te 2019 yılında TOKİ tarafından başlatılan ancak halen bitirilemeyen proje nedeniyle mağdur olan vatandaşların sorununu geçtiğimiz günlerde TBMM gündemine taşımıştı.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, mağduriyetleri gündeme getiren Milletvekili Demir, Gaziantep'in en önemli sorunları arasında yer alan "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" sorununa değinmiş, 2019 yılında TOKİ tarafından başlatılan ancak halen bitirilemeyen konutlar nedeniyle vatandaşların 4 yıldır mağdur olduğuna dikkat çekmişti.

Öte yandan, TOKİ mağdurları geçtiğimiz ağustos ayında da mağduriyetlerinin giderilmesi için HÜDA PAR'dan destek istemişti.

Gaziantep'te Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilmesi planlanan ve kamuoyuna Türkiye'nin en büyük konut hamlesi olarak takdim edilen projede kura çekimleri sonucu hak sahibi olan vatandaşlar, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığını da ziyaret etmişti. Hak sahipleri, yaşadıkları mağduriyeti, sorun, sıkıntı ve sorunlarını HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'e anlatmıştı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer ile görüşen TOKİ mağdurları, Şehitkamil ilçesinde Kuzeyşehir ve Şahinbey ilçesinde de Güneyşehir projesinde yer alan konutlar için 4 yıl önce 2+1 konut için 500 TL ve 3+1 konut için ise bin TL ödeme yaptıklarını, yapılan kura çekimi sonucu hak sahibi olduklarını ve 2 yıl içinde teslim edileceği belirtilen konutların halen kendilerine teslim edilmediğini dile getirmişlerdi.

En geç 2 yılda teslim edileceği belirtilen konutların teslim edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için birçok kurumu ve yetkili ile görüşmek istediklerini, ancak muhatap bile bulamadıklarını ifade eden hak sahipleri, TOKİ tarafından mağdur edildiklerini ifade etmişlerdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *