image

Meteorolojinin değerlendirmesine göre ülke  genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya’nın batısı, Tokat ve Karaman çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Doğu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Kayseri’nin güney ve doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Adana'nın doğusu ile Hatay kıyılarında yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Yağış alan yerlerde sıcaklığın  mevsim normalleri altına düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Meteorolojinin son değerlendirmesine göre Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı bekleniyor. 

12 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Adana, Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Malatya, K.Maraş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu.  HABER MERKEZİ


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *