image

24 Kasım Öğretmenler Günü programı münasebetiyle Yeni İl Kültür Merkezi Konferans salonunda  dün saat 10.00’da program gerçekleştirildi. Programa Batman Valisi Azmi Çelik, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Öğretmenin rolü sadece okul ve eğitim kurallarıyla sınırlı kalmamalı her yerde ve her fırsatta gönül gücüyle yapacağı bir yaşam biçimi olmalıdır. Öğretmenliğin diğer mesleklerden farklı kılan öğrencilerinin keşfedilmeyen kabiliyetleri keşfetmesi ve potansiyelini ortaya çıkarmasıdır. Kimsenin göremediğini görendir eğitim lideri, dünyayı değiştiren tüm alimler, sanatçılar ve komutanlar zamanında hepsi birer öğrenciydi.” dedi.

Aslan konuşmasının devamında, “Peygamber (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde; ‘Allah beni bir muallim olarak göndermiş’ buyuruyor. İyi eğitilen bireyler huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Yaşadığımız bu gelişim ve değişim çağında öğretmenlerimizde kendini dinamik tutup geleceğinin planlamasını yapmalıdır. Eğitim lideri kendi gücünü fark edip elindeki işten bekleyen servetin kıymetini görmezden gelmemelidir.” ifadelerini kullandı.

VALİDEN ŞEREF BELGESİ

İl Milli Eğitim Müdürü konuşmasından sonrada Batman Valisi Azmi Çelik tarafından hizmet süresini tamamlayıp emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve başarılı öğrencilere ödüller verdi.

IRKÇI ÖĞRETMEN ANDI OKUTULDU

Program sonunda yeni öğretmenlik görevine başlayan öğretmenlere Türklüğü dayattığı ve Türklüğü övücü cümleler yer alan‘Öğretmen Andı’ ve ‘Öğretmen Marşı’ okutuldu.

Şevki Aslan

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *