image

Şanlıurfa'da Esma Göv, Filistin ve Gazze'de yaşananlar nedeniyle küpelerini ve bir miktar para bağışlamak için Umut Kervanı Şanlıurfa Şubesine geldi.

Dernek yetkilileriyle görüşen Göv, küpesini ve bir miktar parayı dernek başkanı Mahmut Çelik'e verdi. 

Göv, Kudüs'e gitmenin en büyük arzusu olduğunu ama imkân olmadığı için elinden geleni yaptığını söyledi.

Bağışı alan Çelik, "Gazze de yaşanan bu siyonizm katliamıyla ilgili Umut Kervanı Vakfı olarak bir yardım kampanyası başlatılmıştı. Ablamız Gazze'deki mücahit kardeşlerimize yardım edecek. Allah hayrını kabul etsin." dedi.

"Hiçbir şey yapamıyorsak her daim dua edebiliriz"

Filistin'deki Müslümanlara gerçekten yardım etmeyi çok isteğini söyleyen Göv, "Öncelikle hayra vesile olduğunuz için Umut Kervanı olarak sizlere teşekkür ediyorum. Peygamber efendimiz buyuruyor 'Hayra vesile olan hayır yapmış gibidir.' Allah razı olsun buna vesile olduğunuz için. Aksa Tufanı'nı görünce çok heyecanlandım. Kalbim oradaki mücahitlerle birlikte attı. Keşke oradaki Müslüman kardeşlerimize fiziki olarak yardım edebilseydik. Engellerden dolayı maalesef edemiyoruz. O yüzden elimizden sadece dua etmek geliyor. Televizyonlarda gördüğümüz gibi her yer bombalanıyor. Filistin'deki Müslümanlar da bizim kardeşimiz olduğu için gerçekten yardım etmeyi çok istiyordum. Oraya gitmek zaten en büyük arzumuz ama imkân olmadığı için elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Aklıma ilk gelen küpemi vermek oldu. Daha çok yardım etmek isterdik. Hayırseverlerden oradaki kardeşlerimize yardım etmelerini isteriz. Müslümanların duası ve yardımıyla birlikte galip geleceğiz İnşallah. Kimin elinden ne geliyorsa yapabilir hiçbir şey yapamıyorsak her daim dua edebiliriz." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *