image

Mahalle buluşmaları kapsamında bu hafta Yeşiltepe Mahallesini ziyaret eden ve vatandaşlar ile bir araya gelen Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, mahallenin ihtiyaçlarını ve şikayetlerini mahallelinin ağzından dinledi.

Projelerle ilgili yapılan sunumun ardından Mahalle muhtarı Ebedin Türkan mahallede ihtiyaç duyulan Belediye Otobüsü, kütüphane, doğalgaz hizmeti ve elektrik hizmetinin alt yapıya alınması ile ilgili taleplerde bulundu.

 

“5 ADET KÖRÜKLÜ OTOBÜS DAHA HİZMETE ALINACAK”

 

Otobüs hizmetinin artması için yeni beş adat körüklü otobüs siparişi verildiğini belirten Canalp, “Büyük merkezli iller arasında en ucuz ulaşım hizmetini Batman’da halkımızın hizmetine sunduk. Öğrenci 3 lira vatandaş 4 lira 40 kuruşa ulaşım hizmetini kullanabiliyor. Yeşiltepe Mahallesine hizmet veren 2 belediye otobüsümüz vardı. Belediye otobüs sayımıza 1 adet otobüs ekledik böylece 30 dakikada bir otobüs hizmeti sağlamış olduk. Bir müjdemiz daha var. 5 adet körüklü otobüs daha halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

 

“BELEDİYE SOSYAL KONUTLARI İÇİN PROJELERİMİZİ BAŞLATACAĞIZ”

 

Vatandaşların kira sorununu dile getirmesi ile Batman Belediyesi olarak projelerin devam ettiğini aktaran Canalp, “Kira konusunda sıkıntı çeken ve ev alacak durumları olamayan vatandaşlarımıza müjdemizde var. Batman Belediyesi olarak Sosyal Konut projesi kapsamında İstiklal Parkının karşısında bulunan alanda şehrimizin en düşük gelirine sahip ve hiç durumu olmayan vatandaşlarımız için müteahhitlere kat karşılığı sosyal konut projeleri yapacağız. Çok düşük taksitler ile ev sahibi olabilecekler.” ifadelerini kullandı.

 

“DOĞALGAZ HİZMETİ 2025’TE GELECEK”

 

Mahallede doğalgaz hizmeti için bir çalışma yapılmasını talep eden Mahalle Muhtarı Türkan’ın isteği üzerine Aksa Doğalgaz Batman İl Müdürüne söz hakkı veren Vali Canalp, doğalgazı hizmetinin 2025 yılı planına katıldığını belirtti.

 

“CAMİLERDE ÇOCUK ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ”

 

Mahalle buluşmasında camilere de değinen Vali Canalp, “Geçen bir mahalle buluşmasında konuştuğumuz ve hayata geçireceğimiz bir projemiz var. Biliyorsunuz Peygamber Efendimiz namaz kılarken sırtına çıkan çocukları çok severdi. Bizlerde onun çocuklara olan sevgisini biliyoruz. Bunun için camilerimizin bahçelerine, avlularına çocuk alanları kuruyoruz.” dedi.

 

Vatandaşların isteklerini dinleyen Vali Canalp, sorunların muhatapları olan kurum müdürlerinden gerekenlerin en kısa sürede yapılmasını söyledi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *