image

Son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine Filistin halkına destek vermek amacıyla Adana'da araç konvoyu yapıldı.

Yüzlerce motosiklet ve aracın katılımıyla gerçekleşen konvoy, Merkez Park önünden hareket edip Galeria AVM, Mimar Sinan, Baraj Yolu Turgut Özal Bulvarı ve Kenan Evren Bulvarı'ndan geçerek İller Bankası önünde tamamlandı.

Filistin ve HÜDA PAR bayraklarının birlikte taşındığı konvoyda işgalciler aleyhine, Filistin lehine sloganlar atıldı.

Konvoy öncesi düzenlenen basın açıklamasında selamlama konuşması yapan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, Filistin'e yıllardır süregelen zulümlere dikkat çekerek, gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu'nun haklı gerekçelere dayandığını söyledi.

Basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ise, şunları kaydetti:

"Kardeşlerimizin, HAMAS'ın, direnişin, dirilişin yanında olduğumuzun bugün ilanıdır. Malımızla, canımızla, kanımızla, kardeşlerimizin yanında olduğumuzun ilanıdır. Mescid-i Aksa'dan bahsediyoruz. Orayı muhafaza etmek, korumak, kollamak sadece o kardeşlerimizin işi değildir. Rabbim, onların pazılarına, yüreklerine güç kuvvet versin ama bu, bütün Müslüman sorumluluğudur. O kardeşim benim sorumluluğumu da, üzerimdeki yükü de alıyor. Bizler de, kardeşlerimizin yanında var olduğumuzu ilan ederek, yapacağımız etkinliklerimiz, faaliyetlerimiz, açıklamalarımızla farkındalığı oluşturma anlamında diri ve canlı tutacağız Allah'ın izniyle. Kudüs onurumuzdur, kırmızı çizgimizdir, Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir. Haliyle bizim sorumluluğumuzu yıllardır üstlenmiş olan Filistinli kardeşlerimiz de, HAMAS da kırmızı çizgimizdir. Onların muhafazası, korunması, kollanması hem canımızla hem malımızla hem de evladu iyalimizle birlikte korunması üzerimizde bir vecibedir, borçtur kardeşlerim."

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *