image

Maaş zamları üzerinde etkili olan enflasyon oranları, yeni yıl emekli maaş zamları hakkında fikir yürütebilmek için önemli bir veri. TÜİK’e göre enflasyon eylül ayında yüzde 4,75 olarak gerçekleşti. Böylece SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin sadece 3 ayda alacakları zam oranı yüzde 25,11 oldu.

TÜİK, enflasyon verilerini açıkladı

Yıl sonu yaklaşırken enflasyon oranları ile emekli maaş zammı hesaplamaları da başladı. yapılan hesaplamalara göre Temmuz’da yapılan zammın ardından geçen 3 ay ile beraber emeklilere yapılacak 3 aylık enflasyon farkı belli oldu. Eylül ayında enflasyon aylık yüzde 4,75 olarak gerçekleşti. Buna göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 9,49, Ağustos ayı için de yüzde 9,09, Eylül ayı için de yüzde 4,75 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Öte yandan ek zam beklentileri de sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de yaptığı konuşmanın ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı.

Bakan Işıkhan'dan emekli zammı mesajı geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakamı açıkladı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde Ankara Spor Salonu'nda açıklamalarda, "İşçi, memur ve emeklilerimize yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz." vurgusu yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Lira emekli ikramiyesi verileceğini duyurdu. Erdoğan, emekli ikramiyesi dışında emekli maaşları hakkında da açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı, "Milletimize verdiğimiz, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirmek için bugüne kadar pek çok düzenleme yaptık. Enflasyonun hala yüksek oranda seyretmesinin bizim bu çabamızı sekteye uğrattığının elbette farkındayız. Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorum. Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçireceğiz." ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *