image

Toplantıya Batman Valisi ve Batman Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sabri Çelik, Batman Teknokent Müdürü Sayın Abdülkerim Öztekin katılım sağladı.

Teknolojik alanda yeniliklere imza atmak, yeni teknolojik girişimleri hızlandırmak için yapılan çalışmaların desteklenmesi gibi durumların ele alındığı toplantıda teknolojiye dair birçok konu konuşuldu.

Teknokent yönetim kurulu toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan BATSO:Teknokent üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği organize araştırma ve iş merkezidir.” ifadeleri kullandı.

TEKNOKENTTE YER ALAN GİRİŞİMCİLERİN PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Açıklamanın devamında; “Yönetim Kurulunun kararlarıyla teknolojinin yoğun kullanıldığı alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı yaratmak, teknoloji transferine yardımcı olmak ve yüksek, ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamak için çalışmalar hızlandırılmıştır. Teknokentte yer alan girişimcilerin projeleri değerlendirilmiştir. Projelerin onay ve değerlendirme süreci içerisinde yenilikçi girişimcilik faaliyetleri dikkate alınmıştır.” denildi.  MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *