image

Balık popülasyonunu artırmak ve ekonomiye katkı sağlamak için Ilısu Baraj göleti, Batman Barajı ve akarsulara Sazan ve Şabut yavruları bırakıldı.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi, “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında baraj göletleri ve akarsulara toplam 2 milyon 109 bin balık yavrusu bırakıldığını söyledi.


“BALIKLANDIRMA ÇALIŞMASI EKOSİSTEME DE EKONOMİYE DE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

 

Yaptığı açıklamanın devamında Şanverdi, “Arkadaşlarımız balıklarımızı getirip en güzel şekilde barajımıza bırakıp, hem onların canlılıklarını, hayatiyetlerini de kontrol ederekten bıraktılar. Bölgemiz açısından bu balıklandırma çalışmaları hem su ürünlerinin artması, ekosistemin korunması ve yöremiz balıkçılarının da ekonomik bir kaynak sağlamaları açısından önem arz etmektedir.” diye konuştu.



 

“BALIKLANDIRMA ÇALIŞMAMIZIN AMACINA ULAŞMASI İÇİN AV SEZONUNA DİKKAT EDİLMELİ”

 

“Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” amacına ulaşması ve ekosisteme tam manasıyla adapte olması için vatandaşların av sezonuna dikkat etmesi gerektiğini belirten Şanverdi, “Tabi biz bütün bu balıklandırma çalışmalarını yaparken özellikle balıkçılarımızdan istirhamımız balık sezonu dışında, avlanma sezonu dışında herhangi bir avlanma yapmamaları. Çünkü biz bu bölgenin balıkçılık yönünden daha çok gelişmesini, ilimizin ekosisteminin kendi mecra içerisinde devam etmesini istiyoruz.” dedi. 

Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Hasankeyf düzenlenen programa Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şanverdi ve Hasankeyf' Tarım ilçe müdürü Muharrem Aksoy katıldı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *