image

Meteorolojinin son değerlendirmesine göre,  ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya hariç), İç Anadolu'nun güneyi, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Karaman, Niğde, Sivas ve Afyonkarahisar çevresinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güney bölgelerinde ve Mardin çevresinde kuvvetli yağışlara neden olabileceği, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli yağışlar görülebileceği uyarısında bulunuldu.


Hava sıcaklıkları ise Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında mevsim normallerine yakın seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında olacak.

Rüzgar genellikle kuzeyden esecek, güneydoğu bölgelerinde ise güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor. Marmara ve Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kısa süreli kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/saat) görülebilirken, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarlar (40-70 km/saat) etkili olabilir. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *