image

Platform adına açıklama yayınlayan Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, 1986 yılından itibaren her yıl Ekim ayının ilk haftası ülkemizde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlandığını hatırlatarak, “Başta Kâbe olmak üzere dünyanın her coğrafyasında camiler Müslümanların manevi doygunluğa erdiği, Allah (Celle Celâluhu) ile güçlü bir bağ kurduğu ve huzura kavuştuğu mekanlar olmuştur.” dedi.

İslam medeniyetinin temelinin camiler olduğunun altını çizen Üzümcü, “Hz. Muhammed'in (sav) örnekliğiyle yüzyıllar boyunca Müslümanlar camilerin etrafında medeniyetler kurmuş ve hayatın merkezini cami eksenli oluşturmuştur.” ifadelerini kullandı.

Camilere ve din görevlilerine yapılan çirkin saldırılara da değinen Üzümcü, “Özellikle ülkemizde son dönemlerde yaşanan ve insanımızın tepkisiyle sonuç bulan Kur'an-ı Kerim ve camilere yönelik hadsiz saldırıların arttığı düşünüldüğünde camilerin öneminin ve din görevlilerinin sorumluluklarının ne kadar büyük olduğunu hatırlatmak isteriz. Kendi inanç ve maneviyatına saygı duyan ve sahip çıkan nesillerin yetişmesi ve bu nesillerin muhafazası için din görevlilerine büyük sorumluluk düşmektedir.” dedi.

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü mesajında son olarak şöyle dedi: “Camiler ve din görevlileri haftasının hayırlara vesile olması temennisiyle, camilerde hizmet eden imam-hatipler, müezzin-kayyımlar, vaizler, müftüler ve başkanlık teşkilatı başta olmak üzere diyanet camiasının tüm fertlerini tebrik ediyor; bu haftanın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin daha fazla gayret ve başarısına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.” MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *