image

Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin’in Midyat ilçesinde de camilerde dua, ibadet ve salavatlarla ihya edildi. Özellikle Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camiye gelen çocuklar programa yoğun ilgi gösterdi. 

Midyat İlçe Müftülüğü tarafından yatsı namazını müteakiben merkez Hacı Kasım Altunkaya Camisinde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaaz, üç dilde Mevlid-i Şerif, salavat ve dua edilerek Mevlid kandili idrak edildi. 

Yediden yetmişe Müslümanların yoğun ilgi gösterdiği Mevlid programında Midyat İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz yatsı namazını kıldırdı. Ardından İmam-Hatipler tarafından Kur’an-ı Kerim, üç dilde Mevlid-i Şerif okundu, salavat ,ilahi ve dua ile program sona erdi. 

Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Faruk Kaplan vaazında Hazreti Peygamberin örnek hayatından önemli kesitler aktardı. 

Vaazın ardından İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz tarafından okunan dua ile program sona erdi. 

Program sonrası İLKHA'ya konuşan İmam Bekir Yıldız, Peygamber Efendimizin kutlu veladeti nedeniyle Müslümanların üzerine düşenin Efendimizi her yönüyle tanımak olduğunu ifade etti.  

Yıldız, " Bu gece Mevlid-i Nebi gecesidir. Bu gecede Müslümanlar için en mühim nokta Peygamberimizi tanımak. Peygamber tanınmasa ,ne Kur'an tanınır, ne Müslümanlık tanınır. Şöyle bir söz var ; herhangi bir şey tanımasan onu sevemezsin, sevemesen de buyruklarına uyuyamazsın. Müslümanlar Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem ) risaleti,nübüveti, ahlakı ailevi olsun, toplumsal olsun Müslümanlara ve diğer insanlara karşı merhameti ve şefkati tıpkı bir güneş gibidir. Alemlere rahmettir. Kur'an-ı Kerimde birçok sürede onun anlatılması Müslümanlar için bir örnektir. Müslümanlar onu tanımadıkça, Müslümanlıklarını eda etmeleri mümkün değildir. Onun için Müslümanların onu her yönüyle tanımaları gerekir." İfadelerini kullandı   
 
Program çıkışı cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *