image

Afganistan'da bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve beraberindeki heyet, bir yandan nakdi ve gıda yardımında bulunurken, bir yandan da hayırseverlerin desteğiyle yapılan camilerin açılışlarını gerçekleştiriyor.


Kabil'in farklı yerlerindeki yetimhane, medrese ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere sıcak ekmek dağıtımını yaptı.

20 kişilik ihtiyaç sahibi bir aileyi de ziyaret eden Kurtaran, aileye nakdi ve ayni yardımda bulunarak, bundan sonrada ailenin ihtiyaçlarını karşılamanın gayretinde olacaklarını söyledi.

Fırınlarda pişirilen sıcak ekmekler, vakıf yetkilileri tarafından, araçlara doldurularak ailelere, yetimhane ve medreselere dağıtılıyor.


Sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Kurtaran, "Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak, Afganistan'daki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye'deki hayırseverlerimizin sıcak ekmek dağıtımı için bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere, yetimhanelere ve medreselere dağıtacağız. Fırınlarda pişirilen ekmeklerimiz, paketlenip dağıtılıyor. Gerçekten Afganistan'da ihtiyaç sahipleri çoktur. Daha önce ekmek talebinde bulunan çok sayıda aileler vardı. Birkaç günlük de olsa bunların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Rabbim hayırseverlerimizden razı olsun." dedi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *