image

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin’in Nusaybin ilçe merkezindeki camilere giren PKK’liler, cami hoparlöründen PKK marşları çaldı. 

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından ilçede uygulanan sokağa çıkma yasağı sürüyor. İlçenin bazı bölgelerinden patlama sesleriyle berber siyah dumanlar göğe yükseliyor. Kantar Kavşağı’nda ise bir TIR’ın yakıldığı öğrenildi.

Polis ekipleri, Yeni Turan Mahallesi ile Sakarya Caddesi’nden girerek hendek ve barikatları kapatmaya başladı. Görgü tanıkları, Polis ve Jandarma Özel Harekat birliklerinin Çağ Çağ Caddesi ile eski hastane bölgesinden Abdulkadir Paşa ve Fırat mahallelerine girmeye çalıştığını aktardı.

Hendeklerin kapılması sırada meydana gelen patlama ve çatışmalarda şuna kadar 5 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ambulanslarıyla Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallerindeki camilere giren PKK’liler, cami hoparlöründen PKK marşları çalıyor. Camide çalınan marşları bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedilerek sosyal paylaşım siteleri üzerinden duyuruldu.

GÜNLERDİR SU VE ELEKTRİK YOK

Sokağa çıkma yasağının başladığı Cuma gününden beri bazı mahallelere elektrik ve su verilemediği öğrenildi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *