image

Siyonist rejim İsrail’in Kudüs ve diğer işgal altındaki Filistin kentlerinde Müslümanlara yönelik estirdiği terörü lanetleyen Batmanlı kanaat önderi Molla Beşir Şimşek, Siyonistlere tepki göstermeye çağırarak tepkisizliğin İsrail’i küstahlaştırdığını söyledi.

 

Müslümanların dağınıklığından ve duyarsızlığından faydalanan terör devletinin azgınlığını artırdığını belirten Batmanlı kanaat önderlerinden Molla Beşir Şimşek, “İsrail, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu fitne ve dağınıklıktan ve Müslümanların birbirleriyle olan iç çatışmasından faydalanarak ve cesaret alarak mazlum Filistin halkına karşı yıllardır sürdürdüğü planlı işgal ve zulümlerine son haftalarda hız vermiş ve şiddetini olabildiğince ileri götürmüştür. Öyle ki dünyanın gözü önünde küçük yaştaki çocuklar İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmakta işkence edilmekte hatta şehit edilmektedir.  Bu şiddetten yaşlı kadınlar nasibini almakta , genç kızlar sokak ortasında infaz edilmektedir. “ dedi.

 Şimşek,İslam dünyasını umursamayan vahşi Siyonist çetenin kameraların gözleri önünde can çekişen Filistinli gençleri almaya gelen ambulanslara bile izin vermediğini belirterek, “ Yaralıları almaya gelen ambulanslara ateş edip kameraların gözleri önünde gencecik insanların can çekişmesini alaylı tavırlarla izlemek Siyonistler için rutin hale geldi. Ve bu vahşet dünyanın ve Müslümanların gözleri önünde yaşanmaktadır. İsrail bu cesareti nerden alıyor. Her şeyden önce dünya devletlerinin ikiyüzlülüğünden alıyor. Ondan sonra da Müslümanların tepkisizliğinden, kendi başlarına açtıkları bölünme ve fitnenin onları zayıflatmasından alıyor.” İfadelerini kullandı.

FİTNELER MÜSLÜMANLARI GÜÇSÜZLEŞTİRDİ

Günümüzde fitne ve iç kavgaların Müslümanları düşmanlar karşısında zayıflattığını söyleyen Şimşek, “ İsrail Müslümanların bu zayıflığından faydalanıyor. Filistin’deki işgalini kalıcı hale getirmeye çalışıyor. Müslümanların kutsal mekânı olan Kudüs ve Mesci-i Aksa’ı Yahudileştirmeye çalışıyor. Her Müslüman bu konuda sorumludur. Üzerine düşeni yapmakla vazifelidir. Eğer Müslümanlar ciddi manada tepki göstermiş olsaydı Siyonistler buna cesaret edemezlerdi.” Dedi.

SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ

Siyonist İsrail’in yaptıklarının yanına kâr kalmaması gerektiğini belirten Şimşek, “ Mescid-i Aksa’nın varlığı da tehdit altında. Her gün orası Siyonistlerin saldırısına uğruyor. Müslümanlar tepkisiz kalırlarsa bunun hesabını verecekler.  Müslümanlar bir an önce seslerini yükseltmeli. İntifaya doğru giden Filistin halkının direnişini her platformda dile getirip bu intifadaya katkıda bulunmalı. Bölgemizde ve her yerde Filistin davası gündem olmalı. Halk olarak, STK kuruluşları olarak ve basın olarak üzerimize düşeni yapmalıyız.”açılamasında bulundu. Mahmut Aytekin

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *