image

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından çok büyük yıkım meydana gelen Adıyaman'da temaslarda bulunan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 2020'de Elâzığ'da ve 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki sorunları yerinde dinledi.

Gerger ilçe merkezi ve Gerger'e bağlı bazı köyleri ziyaret eden Dinç, ilçe merkezini ziyareti sırasında esnaf tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

İlçe merkezindeki yol sıkıntısını dile getiren esnaflar iki yıldır deva eden yolun bitmeyişi ve araçlar geçtiğinde oluşan tozun kendilerini mağdur ettiğini belirterek, HÜDA PAR'ın bu konuda sesleri olmasını istedi.

Dinç, vatandaşın mağduriyetinin bir an önce bitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

İlçe merkezindeki ziyaretlerinin ardından beraberindeki heyetle Üçkaya (Hezez), Gölyurt (Tillo), Sento, Ortaca, Oyalı (Bazik) köylerini ziyaret den Dinç, köylülerinin şikâyetlerini dinledi.

Deprem sonrasında hasar tespitlerinin istenilen şekilde yapılmadığını belirten köylüler, okullarının olmayışı ve yollarının çok kötü durumda olması, içme suyu ve sulama suyu sorunlarının olduğunu ancak bu konuda seslerinin duyulmadığını dile getirdi.

Gerger ile Diyarbakır'ı birbirine bağlayacak bir köprünün yapılmasının hayatlarını daha da kolaylaştıracaklarını belirten köylüler, bu konuda da Milletvekili Dinç'in kendi sesleri olmasını istedi.

Dinç, Hezez köyündeki hafızları da ziyaret etti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *