image

Kırık, çatlak, zedelenmenin ve diğer zedelenmelerin giderilmesi için uygulanan alçı tedavisinin ardından şişlik ve morluk meydana gelebilir. Peki alçı sonrası karşılaşılan şişlik ve morluk nasıl geçirilebilir?

Beslenmenize dikkat edin

Düzenli ve sağlıklı bir beslenme ile cildinizin sağlıklı kalmasını sağlayabilir ve morluk ve şişliklerin geçme sürecini hızlandırabilirsiniz. Ödem yapıcı yiyeceklerden uzak durun ve antioksidan açısından zengin meyveler tüketmeye çalışın. 

Soğuk kompres uygulayın

Alçıyı çıkardıktan sonra bilhassa ilk iki gün şişlik ve morluğun olduğu bölgeye soğuk uygulama yapın. Buz torbasını bir havluya sararak bölgeye uygularsanız, daha rahat olur. 

Alçıyı çıkardığınız bölgeyi yüksekte tutun

Alçıyı çıkardığınızda şişlik veya morluk varsa, ilgili bölgeyi yüksekte tutarak kan dolaşımının hızlanmasını sağlayın. Böylece kan dolaşımı rahatsız bölgede arttıkça iyileşme süreci de hızlanır.

Papatya çayı ve aloe vera jeli uygulaması

Anti-inflamatua özelliğine sahip papatya çayı poşetini ılıdıktan ya da soğuduktan sonra rahatsız bölgeye uygulayın. Aloe vera jeli de iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Alçıyı çıkardığınız bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *