image

Batman asıllı siyasetçi, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Milletin değerlerine düşmanlık yapanlar, tarihine cahil olanlar, milletin örfüne, adetine, geleneğine, inancına şaşı bakanlar asla bu milletin desteğiyle bir daha iktidar görmeyeceklerdir inşallah." dedi.

HÜDA PAR'ın gücünü milletten alan ve milletin değerlerini savunan bir siyasi hareket olduğunun altını çizen Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR kurulduğu günden beri bunu yapmıştır, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun bunu yapmaya devam edecektir. Parti programımızda da belirttik, yeri geldi farklı platformlarda, farklı zamanlarda dile getirdik. Buradan bir kez daha söyleyeyim; cumhursuz cumhuriyet anlayışı dönemini bitirmiştir. Halka rağmen halk için anlayışı tası tarağı toplayıp inşallah memleketi, bir daha dönmemek üzere terk edecektir. Milletin değerlerinin aleyhine, milletin değerlerini sürekli örseleme, onları aşındırma ve yok etme siyaseti güdenler bu millete yabancıdırlar; milletin değerlerine düşmanlık yapanlar, milletin tarihine cahil olanlar, milletin örfüne, adetine, geleneğine, inancına şaşı bakanlar asla bu milletin desteğiyle bir daha iktidar görmeyeceklerdir inşallah." dedi.

Okul öncesi ve birinci sınıflar için 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının başladığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Eğitim politikamızla ilgili daha önce zaman zaman açıklamalarda bulunduk. Fakat ben bunlardan özellikle en temel olan birkaç hususu dile getirmek istiyorum. Birincisi Batıcı, Batı hayranı, Batıya öykünen anlayış ve zihniyet; belki tek tip insan yetiştirme konusunda en elverişli aparatı eğitim sistemi olarak gördü ve Batıcı eğitim sistemini alıp bizim memleketimize, bizim milletimize empoze etmeye çalıştı. Eğitimin sadece adı milli ama öyle bir eğitim sistemi, öyle bir müfredat, öyle bir yapılanma getirdiler ki her bir nesil bir öncekine benzemesin diye özel bir uğraş, özel bir çaba sarf edildi. Batıda şu anlayış vardır: 'İnsan insanın kurdudur, hayatın temel felsefesi cidaldir, çekişmedir, yarışmadır. Büyük balık küçük balığı yutar, güçlü olan ayakta kalır zayıf olan ezilir.' Bizim medeniyetimiz bize bunu söylemiyor. Bize göre hayatın temel kanunu cidal, savaş, çekişme, yarışma değildir. Hayatın temel kanunu kardeşliktir, dayanışmadır, yardımlaşmadır, zayıfın elinden tutmadır, zulme karşı çıkmadır, güçsüzü korumaktır kollamaktır, açı doyurmaktır, yetime bakmaktır. Ama bizim eğitim sistemimizde bunlar yoktur." ifadelerini kullandı.

Çocukların sınava girmekten korkar hale geldiğini belirten Yapıcıoğlu, "Eğitim sistemimiz çocuklarımızı adeta test usulü ile birbirleriyle yarışan yarış atları haline getirdi. Çocuklarımızı sınava girmekten korkar hale getirdi bu sistem. Bilgi vermeyi bile doğru düzgün beceremedik. O bilgiyi ölçmeyi test usulü ile yarım yamalak yaptık artık çocuklar o konudaki bilginin ne olduğundan çok onunla ilgili bir soru çıktığında nasıl doğru şıkı buluruma kilitlendi. Hadi diyelim ki biz pozitif bilimleri çok iyi öğrettik, peki işin eğitim tarafı ne durumda? Biz çocuklarımıza iyi insan olmayı öğretebildik mi, onları eğitebildik mi? Biraz önce saydığım değerlere sahip çıkan nesilleri yetiştirebildik mi? Yoksa gittikçe bize benzemeyen, konuşurken sosyal medyanın dili ile konuşan, ne dediği bazılarınca anlaşılmayan bir nesil geliyor. Bunlar milletçe hepimizin sorunudur ve milletçe bütün siyasi partilerin buna kafa yorması lazımdır. Belki isminden de başlayarak çocuklarımızı yeniden marifete ulaştıracak maarifi kendimize hedef edinmeliyiz ve çok ciddi bir eğitim devrimine, bakın reformu demiyorum, eğitim devrimine ihtiyacımız vardır." şeklinde konuştu.

Eğitimle ilgili önerilerini sunan Yapıcıoğlu, "Evet okullar açılıyor, malumunuz hayat pahalılığı, özellikle dar gelirlileri, sabit gelirlileri çok ciddi manada zorluyor. Okullar açıldı, kırtasiye masrafları, servis masrafları kara kara düşündürmeye başladı. Yasaya göre ilköğretim devlet okullarında parasızdır. Köy okullarında da kapanan okullar varsa öğrencileri başka okullara taşıyınca taşıma parasını da bakanlık karşılıyor ama şehirlerde okula gitmek için servis tutmak zorunda kalan veliler kara kara düşünüyor. Biz parasız eğitim tanımının içerisine kırtasiye masraflarının ve dahi okula gidip gelirken ödenecek servis masraflarının da dahil edilmesini istiyoruz, bekliyoruz, öneriyoruz, hükümete tavsiyemizdir, buradan çağrıda bulunuyoruz. Özellikle dar gelirli, geçinmekte zorlanan vatandaşlara eğitim konusunda bir katkı verilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *