image

Türkiye Kürdistan’ını Kabonileştirmek isteyen PKK’liler, belirledikleri birçok evin bahçe ve iç duvarlarında delikler açıp, geçiş kolaylığı sağlayarak şehir merkezinde çatışmaları yaygınlaştırıp ilerlemeye çalıştı. Kamu güvenliğinin bir türlü sağlanamaması halkı canından bezdirirken bölge halkı, PKK’nin şiddet politikasıyla iç içe yaşamaktan, çocuklarını nasıl bir geleceğin beklediğini ön göremediklerinden her geçen gün kaygıları daha da fazla artıyor.

EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLAR YAŞANANLARDAN OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Silopi’deki Şehit Harun Boy, Karşıyaka, Yeşiltepe, Barbaros, Başak, Nuh, Cudi ve Yenişehir mahallelerindeki 23 Nisan İlköğretim Okulu, Sevgi ilköğretim Okulu, Gazipaşa İlköğretim Okulu, Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda eğitimin durdurulması büyük sorunlardan biri olarak orta yerde duruyor. Bu okullarda eğitim gören çocuklar yaşananlardan olumsuz etkilenirken velileri de çaresizlik içinde okulların tekrar ne zaman açılacağını bekliyor.

SEKİZ CAMİDE İBADET YAPILAMIYOR

 

Silopi’deki Hz. Bilal-i Habeş Camii, Kevser Camii, Medine Camii, Mezarlık Camii, Fazilet Camii, Hz. Hamza Camii, Hz. Ömer Camii ve Firdevs Camii’nde, sokaklardaki hendek ile barikatlar ve can güvenliğinin olmaması sebebiyle uzun süredir bu camilerde ibadet yapılamıyor. Bunun yanı sıra kimi görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, Hz. Hamza Camii’nin PKK tarafından karargâh olarak kullanıldığı ve PKK’nin şehir sorumlusu olan bir kadının da kimi zamanlar bu camide uyuduğu belirtildi. İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *