image

Seçim sonuçlarını gazetemize değerlendiren araştırmacı-yazar ve Rehber TV programcısı M. Şerif Durmaz, Ak partinin aldığı oyların hakkını vermesi gerektiğini söyledi.

1 Kasım seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Durmaz, “ Halkımızın barış, huzur ve refah içerisinde hayatlarını idame ettirmelerine vesile olmasını temenni ediyorum. Seçim sonuçlarının birçok açıdan değerlendirilmesi gerekiyor.  Ak Parti 7 Haziran'da tek başına hükümeti kuracak milletvekili sayısına ulaşamamıştı. 1 Kasım seçimlerinde ise 317 milletvekili çıkararak tek başına iktidar oldu. Ak Parti aldığı oyların hakkını vermelidir. Halkın huzur ve refaha ulaşması için ekonomik açıdan verdiği vaatler başta olmak üzere tüm seçim vaatlerini yerine getirmelidir. Ayrıca maneviyata katkı sunacak çalışma ve projeler geliştirmelidir. Ak Parti'nin tek başına iktidar olması Kürt meselesinin çözümü adına da önemlidir. Kürt halkının insani ve İslami hakları pazarlık konusu yapılmadan verilmelidir. Bu konuda Kürt halkının sorunlarının İslami perspektif ile çözüme kavuşturulması için çalışmalar yapan camia ve siyasi partileri birinci derecede muhatap alarak soruna yaklaşmalıdır. Özellikle de PKK sorununu, Kürt meselesinden ayrı görerek çözmeye çalışmalıdır.” Dedi.

ŞİDDET SİYASETİ KAYBETTİ

Bölgedeki şiddet siyasetinin kaybettiğini belirten Durmaz, “1 Kasım seçimlerinde halk HDP'ye de çok önemli mesajlar verdi. PKK'nın gölgesinde yapılan şiddet siyaseti, HDP'ye yüzde 3'lük puan kaybetirdi. Halk, öz yönetim adıyla başlatılan girişimlere destek ve prim vermedi ve seçimlerde HDP'yi cezalandırdı. Meclise girmeleri önemli ancak mecliste siyaset yapmalıdırlar, siyasi projeler üretmelidirler. Şiddet, silah ve baskı politikalarından vazgeçmelidirler. Aksi takdirde halk onları vicdanlarda mahkum edecektir.Halkın huzur ve maslahatı, siyasi çıkarlardan üstündür. Halkın sorunlarını, ancak dünya ve ahiret saadetlerini düşünenler çözebilir. Sırtını silaha ve silahlı yapılara dayayanlar hiçbir zaman halkın sorunlarını mutlak bir biçimde çözememiştir.” İfadelerini kullandı. İdris Ekinci

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *