image

 

Alınan bilgilere  göre seçim gecesi  Saat 21.30  sıralarında Yenituran Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan bir markette   patlama  meydana geldi.  patlamanın etkisiyle  markette büyük hasar oluşurken  çevresindeki işyerlerine ve araçlara da zarar meydana geldi.

Henüz belirlenmeyen nedenle meydana gelen patlamanın ardından polis ekiplerinin çevrede yaptığı araştırmada, markete 10 metre mesafede bulunan yanmış haldeki hafif ticari aracın altında bir kişiye ait ceset bulundu. Yanarak öldüğü belirlenen kişinin kimliğini belirlemek için çalışmalar sürüyor.  

Patlamanın etkisiyle markette  çıkan yangın,  kısa sürede  büyüyerek,  marketin bitişiğinde bulunan 5 katlı bina ile  yol üzerindeki  araç ve işyerlerine   sıçrarken,  binada çok kişi mahsur kaldı. Olay yerine gelen Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri beş katlı binada mahsur kalanları  kurtarma çalışması yaptı. Ancak itfaiye ekipleri yangına müdahalede yetersiz kalınca   Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda TOMA  da yangını söndürme çalışmalarına katıldı. Yaralılardan 13'ü yanık olmak üzere 6'sı dumandan etkilenen toplamda 19 kişi Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan 3 kişi Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *