image

 

Kobani bahanesiyle taraftarlarını sokağa döken ve söylemleriyle tüm İslami kesimleri hedef haline getiren HDP, Hüda par’a saldırılacağını ön görmediklerini iddia etti.

Konuyla ilgili özel bir gazeteye demeç veren Selahaddin Demirtaş, “(6-8 Ekim’de) Yaşananlar konusunda kim nerede denetim ve sorumluluk konusunda söz sahibi ise kendi denetimini yapmak zorunda. Gücünüz varsa, onu disipline edemiyorsanız, o güç sizin değildir. Herkes eminim bu konuda muhasebe yapacaktır. Provokasyon riskini ortadan kaldırmak gerekir. Bazı eksiklikler yaşandı. Biz çağrı yaptığımızda, HÜDA PAR binalarına saldırılacağına, HÜDA PAR'lılarla gerilim yaşanacağına dair en küçük bir öngörümüz yoktu. Ne yönlendirmemiz, ne teşvikimiz vardı.” Dedi.

 KONTROLSÜZ GÜÇLER ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Eylem çağrısı yaparken Hüda Par’a saldırı gibi bir niyetlerinin olmadığını iddia eden Demirtaş, “Doğrusu çağrıyı yaparken böyle bir şey aklımıza  gelmedi. Mevzu HÜDA PAR mevzusu değil, Kobani’nin düşmemesi için gündem yaratmaktı. Görünen o ki, bu tür durumlarda meseleyi başka bir tarafa çekmek isteyen kontrollü ya da kontrolsüz güçler devreye girebiliyor. Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. “ ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *