image

Yemek yemeyi seven, etle arası iyi olan herkesin seveceği lezzetlerden bir tanesi de ekşili çiğ köfte. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak, yanında bir pilavla ana yemek olarak rahatlıkla tüketebileceğiniz ekşili köfteyi yapmak hiç de zor değil. Ekşili köfte nasıl yapılır? Ekşili köfte tarifi:

Ekşili köfte için gerekli malzemeler:

Köftesi için;

-300 gram kıyma

-2 yemek kaşığı pirinç

-1 yumurtanın akı

-1 yemek kaşığı ince bulgur

-1 kuru soğan

-Karabiber, tuz, kimyon, tuz biber

Gerekli diğer malzemeler;

-2 havuç

-2 patates

-6 su bardağı su

-Yarım çay bardağı kadar sıvıyağ

Tuz, karabiber, pul biber

Ekşili köftenin terbiyesi için;

-3 yemek kaşığı kadar yoğurt

-1 yumurtanın sarısı

-Yarım limonun suyu

Ekşili köftenin yapılışı

-Öncelikle ekşili köftemizin köftesi için kullanılacak pirincimizi yıkayıp bir kaseye koyalım, üzerine bulguru da koyup biraz kaynar su ekleyelim ve 15-20 dakika yumuşaması için bekletelim

-Ardından rendelediğimiz doğradığımız soğanı, yumuşattığımız pirinç ve bulguru, baharatları, kıymayı güzelce yoğuralım ve küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve birbirine yapışmamaları için una bulayalım 

-Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayalım. Tencereye koyduğumuz yağda önce havuçları soteleyelim. Ardından patatesleri de ekleyip bir iki çevirelim. Ardından suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığında köfteleri atalım. 

-Bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu güzelce çırpalım ve yemeğin suyundan ekleyerek iyice karıştırmaya devam edelim. Ardından terbiyeyi yavaş yavaş yemeğimize ekleyelim tabi karıştırarak. Ardından baharatlarımızı da ekleyelim ve hepsi pişince ocaktan alalım.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *