image

Ülke genelinde görülen yüksek sıcaklıklar birçok kişiyi olumsuz yönde etkiliyor. Mardin'de de görülen aşırı sıcaklıklar sokaktaki hayvanları etkiliyor. 

Mardin Kapalı Çarşı'da esnaflık yapan Yusuf Can, yüksek hava sıcaklarında, hayvanların daha çok kuş türlerinin bakımları hakkında önemli bilgiler aktardı. Güvercin ve diğer kuş türlerinin yüksek hava sıcaklıklarına karşı çok susuzluk çektiklerini, bu konuda bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. 

İşlettiği dükkânda esledikleri kuşları satan Can, insanların aldıkları hayvanlara fazla iyi bakamadığından ölümlerine neden oluyorlar. Dolayısıyla da satışların biraz azaldığını söyledi. 

Hayvanların sıcaktan etkilendiğini dile getiren Can, "Hayvanların sürekli ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Bakımları çok zor olduğu gibi sularına da dikkat ediyoruz. Taze yem vermeye dikkat ediyoruz. Bazı insanlar kuşları satın alıyorlar. Ancak bakımları hakkında fazla bilgileri olmadığı için kuşların ölümüne neden oluyorlar. Kuşların bu şekilde ölmesiyle bizim satışları da etkiliyor. Normalde günlük içebileceği kadar bir kap su veriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Can, yüksek sıcakların kuşların bakımlarına çok etki yaptığını belirterek, "Sıcak havada aldığımız soğuk su hemen ısınıyor. Bunun için sık sık suyunu değiştiriyoruz. Kuşlar sıcak suyu içmezler. İşler durmuş, satış olmuyor. Çok fazla kuş telef olduğu için insanlar almaktan çekiniyor. Aslında bakmayı bilseler herkes rağbet eder." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *