image

Bölgedeki seçmenler, seçim güvenliği sağlanmaması durumunda halkın özgür iradesinin sandıklara yansıyamayacağını ifade ettiler. 

Yarın yapılacak olan genel seçimlerle ilgili konuşan halk seçim güvenliği sağlanmaması durumunda halkın, özgür iradesinin sandığa net bir şekilde yansıyamayacağını belirtiler.

Bölgede sandık güvenliği olmadığını belirten vatandaşlardan İbrahim Halil Özyaramış, “Geçen senelerde de gördük devlet burada sandıkları terk etmiş gibiydi. 7 Haziran seçimlerinde 'Paralel Yapıya' mensup olan polislerin sandıklarda görünen rezaletleri açıktır.” dedi.

Herkesin özgür iradesiyle sandığa gidebilmesi gerektiğini vurgulayan Özyaramış, “Bence halkın iradesi sandığa yansımayacak ama inşallah yansır. Her vatandaşın hiçbir baskı altında kalmadan oyunu özgür bir şekilde gönlünden geçen partiye vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HALKIN İRADESİ SANDIĞA YANSIMAYABİLİR

Seçim güvenliğinin devletin elinde olduğunu belirten Abdulkadir Güneş, gerekli tedbirler alınmazsa halkın iradesinin sandığa yansımayacağını söyledi. Güneş, “Sandıkların düzgün bir şekilde hile içerisinde olmayacak bir şekilde sayılması güvenlik ve tedbire bağlıdır. Eğer güvenlik ve tedbirler alınırsa sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorum. Halkın iradesinin sandığa yansıyacağına benim inancım yok, maalesef ben daha önceleri de sandık görevliliği yaptım. Oy kullanmasını bilmeyen kişileri oradaki görevliler götürüp kendi fikrindeki partilere oy verdiriyorlar.  Bunun önüne geçilmesi gerekiyor.” dedi. İlkha

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *