image

Özel Batman Yaşam Hastanesi yönetim kurulu üyeleri 10. yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bölgede yaşanan olaylar nedeni ile sağlık alanında Batman'ında olumsuz etkilendiğini dile getiren Özel Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç devlet hastanelerinde çok sayıda doktorun bölgeden ayrıldığını ve vatandaşların bu kaotik ortamdan huzursuz olduğunu ifade etti.

"Huzursuzluk Bizi de Etkiledi"

Huzursuzluk ve çatışmanın ister istemez kendilerini de  etkilediğini söyleyen Dinç, Irak'tan gelen hasta sayısının daha önceleri 20 den az olmadığını kaydetti.  Dinç: " Pazartesi olduğu halde 10'na yakın ameliyatımız durmuş vaziyette. Daha önceleri sadece Irak'tan bize gelen hasta sayısı 20 den aşağı değildi. Bazen elli hastayı da buluyordu. Bu olaylar başladıktan sonra  şuan bir tane hasta dahi gelmemektedir. İnşallah bu seçimden sonra dileğimiz bu ortamın iyi olmasıdır. Kardeşlik ve barışın olduğu yerde huzur var. Diyarbakır caddesinde daha önceleri vatandaşlar gece 2-3'lere kadar dolaşırlardı. Şuan 9 oldu mu herkes evine gitmekte. Memleketimiz güzel bir memlekettir. Başka ülkelerden memleketimize geldiğimizde memleketimizin kıymetini anlıyoruz." dedi

"Duamız Barışın Sağlanmasıdır"

Suriye'deki durumun içler acısı olduğunu ifade den Dinç: "Yanı başımızda bir Suriye var. Suriyeli fabrikatörleri gördük, şuan memleketimize geldikleri yerlerde üzerinde oturabilecekleri bir kilimleri bile yok. Suriyeliler iç savaştan kaçmış bizim memleketimize sığınmışlar. Allah etmesin bizim başımıza böyle bir musibet gelse bizler nereye gideceğiz. Asgari ücretle çalışanlar dahi bu huzursuzluktan etkileniyor. Allahtan duamız barışın sağlanmasıdır." dedi.

"10 Yılda 70 Bin Ameliyat"

 

10. yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle basın mensuplarına hastaneleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dinç, rekabet içinde olsa hastanelerini daha iyi bir seviyeye ulaştırmak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Dinç: "2006-2015 arası 2 milyon hasta muayene edilmiş olup, 2006-2015 yıllarında toplam 70 bin ameliyat hastanemizde gerçekleştirilmiştir... Anjo yapmak için, taş kırma cihazı için ve fizik tedavi için yer sıkıntımız var. Bu nedenle bizler yerimizi genişletmek durumundayız. Şuan 90 yatağa ulaşmış durumdayız 2016 yılı içerisinde bu yatak sayımızı 150'ye çıkarmayı düşünüyoruz. Rekabet etmemiz için mecburen büyütmemiz lazım. Şuan Batman şartlarında Özel Yaşam Hastanesi olarak iyi bir yerdeyiz. 10 yıl zarfında çok yol kat ettik. Heyecan ve canlılığımızdan hiçbir şey kaybetmedik. 2006 yılından bu yana hekim kadromuz 10’dan 23’e, yatak sayımız 29’dan 75’e, yoğun bakım yatak sayımız da 10’dan 37’ye yükseldi. Böylece her geçen gün kalite seviyemizi yükseltmiş olduk. Tüm hekim kadrolarımızın donanımlarının üst seviyede olması, özverili ve fedakar çalışmaları lokomotif gücü oluşturdu. Bununla birlikte hemşirelik hizmetleri ve diğer hizmetlerin de eksiksiz verilmesi hastanemizi tercih edilir bir hastane haline getirmiştir. Bu günlere gelmemizde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi. (İlhan Yıldız)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *