image

Adıyaman'daGeçici Yaşam Merkezi'ni ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı ZekeriyaYapıcıoğlu, depremzedelerle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi,sorunları ilgili makamlara ileteceğini söyledi.

Adıyaman'dailk olarak 12 bin 500 nüfuslu Vartana Prefabrik Evler'de yaşamını sürdürendepremzedeleri ziyaret eden Yapıcıoğlu, Vartana Prefabrik Evler'den SorumluKaymakam Adnan Ayte'den bilgi aldı. Ardından prefabrik kentte kalandepremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, kendisine iletilensorunları not aldırdı.

Depremzedeziyaretlerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu,Geçici Yaşam Merkezi'ndeki altyapı sorunlarına ilişki şikayetlerin devamettiğini belirterek sorunun çözümü için yerel yöneticilerle görüşmenin yanısıra ilgili üst makamlara ileteceklerini ifade etti.

"KONTEYNERKENTTE SU SIKINTISI VAR, KALICI TEDBİRLER GEREKİYOR"

Kahramanmaraşmerkezli yaşanan depremlerde en çok yara illerden biri olan Adıyaman'ındurumunu özetleyen Yapıcıoğlu, "6 Şubat'ta yani yaklaşık 6 ay önce bubölge, 11 vilayetimiz çok şiddetli peş peşe 2 depremle sarsıldı. Bu 2 depremde50 bini aşkın can kaybımız var maalesef. Çok geniş bir alanı etkileyen birdepremdi. İlk günden itibaren yaraları sarmak üzere milletçe seferber olduk.Biz de depremin ilk gününden bu yana sık sık deprem bölgelerini gezdik,buradaki vatandaşlarımızı dinledik, sorunları dile getirme ve o sorunlara çözümbulma konusunda elimizden gelen gayreti sarf ettik, çabamızı ortayakoyduk." dedi.

Altyapıyetersizliğinden kaynaklı oluşan sıkıntılara değinen Yapıcıoğlu, "Bugün deyani depremden 6 ay sonra da yine Adıyaman'daki Geçici Yaşam Merkezi'ndekonteyner kentin kurulduğu yerdeyiz. Burada hem yetkililerle hem devatandaşlarla konuştuk, görüştük ve sorunlarını dinledik. Yetkililer sorunlarınfarkında. Özellikle burada ciddi bir su sıkıntısı var, su yetersiz. 4 kuyuaçılmış ama suyun devresinin düşmesi suyun yetersiz hale gelmesine neden olmuş.Şu anda vatandaş suyun yetersiz olduğunu söylüyor. Kaymakam Bey'le de görüştük,bunun için çözüm olarak tankerlerle su taşınıyor buraya, tabi bunlar pansumantedbirler, kalıcı bir tedbir gerekiyor buraya. Bunun için de barajdan sugetirme ile ilgili olarak bir proje üzerinde çalıştıklarını bize dilegetirdiler." ifadelerini kullandı.

"ALTYAPININTAMAMLANMASI KONUSUNDA ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI SARF EDECEĞİZ"

Mevcutsorun ve sıkıntıların yanı sıra bazı prefabrik ev ve konteynerlerin altyapısorunlarıyla ilgili sıkıntıların dile getirildiğini belirten Yapıcıoğlu,bunların çözümü için de sorunları takipçisi olacaklarını söyledi.

Yapıcıoğlu,"Ferdi bazı talepler var, öğrencilerimizin özellikle ders çalışmak içininternet talepleri var. İnternet altyapısı burada yeterince yok. Burası ortahalli bir ilçe büyüklüğünde, 12 bin 500 nüfus var burada. 2 bin 588 ayrı bölümvar ve burada vatandaşlarımız yaşıyor. Sorunların çözümü için hem buradakiyetkililerle görüştük hem de inşallah Ankara'ya sorunları götürüp özellikleyüklenici firmaların eksik bıraktığı bazı altyapının tamamlanması konusundaelimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu,"Bu vesileyle depremde hayatını kaybetmiş olan bütün kardeşlerimize birkez daha Allah'tan rahmet diliyorum, geride kalanlara sabır diliyorum. Evet,buralar sürekli olarak yaşanabilecek yerler değil, geçici yerlerdir. İnşallahbir an önce kalıcı konutlar yapılır ve buradaki vatandaşlarımız bukonteynerlerden, bu birkaç metrekareye sıkışmış hayattan normal düzenlerinegeçerler. Konuyu takip ediyoruz, temennimiz bir daha böyle acılarınyaşanmaması. Ama yaşandığında da milletçe elbirliğiyle yaraları sarmakkonusunda herkes elinden gelen çabayı sarf etmeli." diye belirtti.

Yapıcıoğlu,Vartana Prefabrik Evler'de yaptığı ziyaretler sonrasında Adıyaman MuhtarlarFederasyonu'nda kentteki muhtarlarla bir araya geldi. Adıyamanlı muhtarlarındansorun ve sıkıntıları dinleyen Yapıcıoğlu'nun Adıyaman'daki temaslarının devamedeceği öğrenildi.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *