image

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “14. Büyükelçiler Konferansı”nın açılış töreninde konuştu. 

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları:

Siber uzay, yapay zeka başta olmak üzere çığır açan teknolojiler kalkınma alanında fırsatlar sunmaktadır. Söz konusu teknolojiler suistimal de edilebilmektedir. Tarih bize söz konusu krizlerin böyle devam edemeyeceğini acı gerçeklerle göstermiştir. 

Kıymetli büyük elçiler cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Türkiye Yüzyılına adım atıyoruz. Biz küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, barış ve istikrar üreten etkili bir sistemin kurulması için diğer ülkelerle çalışacağız. Büyük değişimlerin sabır gerektirdiğini bilerek ilerleyeceğiz. 

Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Karadeniz'de sükunetin muhafaza edilmesi temel önceliğimiz olacaktır. Tahıl girişiminin yeniden canlandırılması için girişimleri sürdüreceğiz. 

SURİYELİLERİN DÖNÜŞÜ

Suriye’deki ihtilafı siyasi bir süreçle çözüme kavuşturulmasının ana savunucusu olmaya devam edeceğiz. Suriye'ye güvenli ve onurlu geri dönüşleri hızlandıracağız. 

Tüm kurumlarımızla terör örgütlerine ve arkalarındaki güçlere, ülkemizde ve bölgemizde göz açtırmayacağız, alan da bırakmayacağız, nefes de aldırmayacağız.

YUNANİSTAN İLE İLİŞKİLER

Yunanistan ile ihtilaflı meselelerde mevcut samimi atmosferi sürdüreceğimize inanıyoruz. Milli davamız Kıbrıs konusunda duruşumuz nettir. Eşitlik temel politikamız…

Ege ve Doğu Akdeniz'de hak ve çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz.

AB Türkiye'siz küresel bir aktör olamaz. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *