image

Ağır hasarlı oldukları gerekçesiyle boşaltılan çok sayıdabina, alkol ve madde kullanıcılarının mekânı haline gelmiş durumda. Çökme riskide taşıyan ve çevre sakinleri tarafından endişeye neden olan bu binaların biran önce yıktırılması isteniyor.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerdenetkilenen illerden biri olan Batman'da ağır hasar gören ve boşaltılan binalar;fuhuş, uyuşturucu ve alkol kullanıcılarının adeta yuvası haline geldi.

Çökme riski de taşıyan bu binalar, özellikle çevre sakinleriniciddi anlamda tedirgin ediyor.

Kent merkezindeki bu binaların acilen yıktırılması ya dagereken önlemlerin alınması gerektiğini belirten vatandaşlar, binaların hemağır hasarlı olması hem de madde bağımlıların yuvasına dönüşmesi nedeniyleendişe içerisinde olduklarını ifade etti.

"BİNAYA GİREN ÇIKAN BELLİ DEĞİL"

Bitişiğindeki binanın eski ve yıkılma riskinin olduğunubelirten esnaf Rahmi Turan, "Şubat ayından beri yanı başımızdaki bina ağırhasarlı ve yıkılması gereken bir binadır. Her gün madde bağımlıları ve girençıkanı belli değil. Binanın yanı durak. Bir de Batman Belediyesinin tamkarşısıdır. Allah korusun bina yıkıldığı an birçok insan hayatınıkaybedebilir." dedi.

"GECELEYİN MADDE BAĞIMLILARI VE ALKOL İÇENLER BİNAYAGİRİYOR"

Tek isteklerinin kendilerini huzursuz eden metruk binanınyıktırılması olduğunu ifade eden Sabahattin Türkay, " Bina maddebağımlıların mekânı haline gelmesinin dışında her an yıkılma tehlikesi var.Onun için bir an evvel yıkılsın ki herkes rahatlasın. Geceleyin madde bağımlılarıve alkol içenler binaya giriyor. Bir an evvel yıkılsın ki mahalle sakinlerikurtulsun." diye konuştu.

"BİNA MADDE BAĞIMLILARIN VE FUHUŞ YAPANLARIN MEKÂNIHALİNE GELMİŞ"

Ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaların riskoluşturduğunu vurgulayan Ercan Okan ise, "Burada esnafız. Bu binanın buhalde bırakılması kötü bir izlenim bırakmasıyla beraber alkol bağımlılarının,madde bağımlılarının ve fuhuş yapanların mekânı haline gelmiş. Bir an önce birçare ya da yıkılırsa hem bizim için hem de yoldan geçen vatandaşlar için iyiolur. Bina yoldan geçen vatandaşlar için de tehlike oluşturuyor. Yetkililerdenbuna bir çare bulmalarını istiyoruz." dedi.

 İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *