image

"10 Muharrem Aşura Günü" kapsamında Şerzan KurtParkında düzenlenen programa; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı,Genel İdare Kurulu Üyesi Eyüp Yanaç, Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, STKtemsilcileri, alimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Mustafa Gültekin'in yaptığı program, Kur'an-ıKerim tilavetiyle başladı.

Yoğun katılımın olduğu programda bir konuşma yapanEğitimci-Yazar Kenan Çaplık, Kerbela denince akla Hazreti Hüseyin ve ehlibeytinin katledilişi ve İslam ümmetinin kanayan yarasının akıllara geldiğinisöyledi.

"KERBELA'LAR CANIMIZI, YÜREĞİMİZİ ACITMAKTA,DAĞLAMAKTADIR"

Her gün yeni Kerbela'ların yaşandığına işaret eden Çaplık,"Ümmetin içerisinde bulunduğu bugün, her gün yeni Kerbela'ların yaşandığı,Hüseyin'lerin şehid olduğu bir gündür. Kerbela hadisesi geçmişte nasıl İslamümmetinin yüreğini kanattıysa ve o kanayan yara günümüze kadar gelip kıyametekadar devam edecek bir yara olduysa; nasıl ki o dönemin Müslümanlarının canınıacıttıysa bugün de Kerbela'lar canımızı, yüreğimizi acıtmakta,dağlamaktadır." dedi.

"SACİT GİBİ ŞEHİDLERİN ORTAYA ÇIKMASI KERBELA'NIN DEVAMETTİĞİNİN KANITI DEĞİL MİDİR?"

Kerbela hadisesinin sadece Kerbela'da kalmadığını, devamedeceğini vurgulayan Çaplık, şöyle dedi: "Ama mücadelelerde devam edecek,etmelidir de. Zaten Sacit gibi şehidlerin ortaya çıkması bunun kanıtı değilmidir? Yasin'in, Aytaç'ın şehid olması bugünümüzün bir Kerbala'sı değil midir?Gücümüz yettiği kadar Kerbela'lar vuku buldukça Hüseyni sevdayı yaşatmak,Hüseyni mücadeleyi yeniden bu toplumda ihya etmek, Hüseyni sevdayı bütünçağlara yaymak adına mücadele edeceğiz, bu davayı sürdüreceğiz."

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları,Kerbela şehidleri üzerine yazılan ilahiler seslendirdi. İlahilerin okunduğuprogramda duygulu anların yaşandığı görüldü.

Programda söz alan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan YardımcısıMolla Beşir Şimşek, günün anlam ve önemine ilişkin Kürdçe bir konuşma yaptı.

Muharrem ayında olduklarını anımsatan Şimşek, bu ayın herkesiçin bir kurtuluş ayı olduğuna dikkat çekti.

"HER HALİMİZLE KAFİRLERE BENZEDİĞİMİZ İÇİN ZİLLETTENBAŞIMIZI KALDIRAMIYORUZ"

Aşura, Muharrem ayı demek kurtuluş demek olduğunu belirtenŞimşek, "Ama maalesef başka bir olay daha Allah'ın takdiriyle meydanageldi. O da Hazreti Hüseyin'in, ailesinin de içinde bulunduğu 70'in üzerindeMüslüman'ın hunharca şehid edilmeleridir. Muharrem ayı Allah'a şükretme günü vemusibetlere sabretme günüdür. Bu da bize şu dersi veriyor; Müslümanlar herhallerinde Peygamberin sünnetine sarılmaları ve gayri Müslimlere muhalefetetmeleri gerekmektedir. Ahlakımızla, hayatımızla, ibadetlerimizle,amellerimizle, kıyafetlerimizle, ticaretlerimizle ve bütün hayatımızdaMüslüman'ın yapması gereken kâfirlere muhalefet etmektir. Ama maalesef bugünöyle bir vaziyete gelmişiz ki her halimizle onlara benzemeye çalıştığımız içinbir türlü zilletten başımızı kaldıramıyoruz." ifadelerini kullandı.Program bir kez daha okunan ilahilerin ardından son buldu.

 

(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *