image

Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'ın sokaklarına bilbord olarak asılan afişler Sosyal medyada başta olmak üzere kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Kadın ölümlerine dikkat çekmek için farkındalık oluşturmak amacıyla İslam’a düşmanlığını her fırsatta ortaya koyan HDPPKK cenahının yan kuruluşları statüsünde olan Yenişehir Belediyesi “Şiddet şiddeti doğurur” sloganıyla kentin en işlek yerlerine afişler astı. Asılan afiş sosyal medyayı ayağa kaldırdı. İddiaya göre asılan afişlerden biri Dünya çapında büyük protestolara neden olan Hz. Peygambere hakaret karikatürü.

“Müslümanları Tepki Göstermeye Davet Ediyoruz”

Konu ile ilgi sert tepki gösteren Kuran Nesli Platformu Başkanı M. Ali ALTUN asılan afişleri şiddetle kınadı. ALTUN açıklamasında; “Bu pankartları asan ve astıran zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bunların toplumumuzun kültür ve değerleri ile hiçbir alakası olmayan ve toplumumuzdan kopuk, hiçbir değeri ve karşılığı olmayan bir zihniyet olduğu açıkça ortadadır. Kadına en büyük değeri veren onu özgürleştiren tertemiz bir din olan İslam ve peygamberine en büyük hakaret ve iftiradır. Aynı zamanda bu pankartın sahipleri ve temsil ettikleri düşünce kadını sadece bir şehvet aracı olarak görüp kadın üzerinden dizsizliklerini yaymaya çalıştıkları da bilinen bir gerçektir. Amaçları İslami değerleri kötü göstermek ve toplum nezdinde İslam’ın kurtarıcılık değerini yok etmeye çalışmaktır. Ama dindar toplumumuz bu tür zihniyet sahiplerine prim vermeyecek kadar duyarlı ve şuurludur. Tüm Müslümanları bu zihniyete tepki göstermeye davet ediyoruz.” dedi.

Halkın Tepkisi Üzerine Kaldırıldı

Öte yandan skandal karikatürün yer aldığı bilbordun, halkın tepkisi üzerine kaldırıldığı öne sürüldü. Charlie Hebdo'dan sonra Diyarbakır'da "Peygambere Saygı" mitingi düzenlenmişti. Sosyal medyada çok konuşulan karikatürün, Fransa'daki Charlie Hebdo saldırısının ardından Peygambere Saygı mitinglerinin en büyüğünü düzenleyen Diyarbakır'da asılmış olması da dikkat çekti.  (Haber Merkezi)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *