image

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü yeşilleniyor. Batı Raman Kampüsü’nde bulunan 120 bin fidanın yaz ve sonbahar bakımları yapıldı.

120 BİN FİDAN SONBAHARA HAZIR

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü yeşilleniyor. Kampüste bulunan 120 bin fidanın kültürel bakımları tamamlandı. Yapı İşleri Teknik ve Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe Şube Müdürlüğünde görevli Öğr. Gör. Gülşah Çatmadım, Öğr. Gör. Mehtap Andırman, Öğr. Gör. Muharrem Arslan ve Zir. Tekn. Cebrail Çetin tarafından yürütülen çalışmada Batı Raman Kampüs alanı içerisinde yer alan başta Elder Çamı, Aylantus, Dişbudak, Akasya, Katalpa, Tesbih Ağacı, Çınar, Mavi Servi, İğde vb. diğer türlerden oluşan 120 bin fidanın 7-8 aylık çalışma sonunda yazın ve sonbaharda yapılması gereken (sulama, budama, çanak yapımı, yabancı ot temizliği, toprak işleme vb.) kültürel işlemler tamamlandı.

 Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Batı Raman Kampüsünün gelecekte büyük bir ormanlık alana dönüşeceğine dikkat çekerek “ Kampüsümüzde bulunan 120 bin fidanın hem yaz hem sonbahar bakımları yapıldı. Kampüsümüz gelecek zaman içinde yeşillikleriyle dikkat çekecektir. Yaz boyu süren sulamanın ardından, sonbaharda fidanların daha sağlıklı ve daha çabuk büyümesi için Yapı İşleri Teknik ve Daire Başkanlığı’mız büyük özveriyle çalışıyor. Önümüzdeki aylarda kampüs alanımız günden güne daha yeşil bir alan haline gelecek ve kampüs alanımıza yeni fidanlar dikilecektir” dedi. (Mahmut Aytekin)

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *