image

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaki davetlere icabetle, 17-19 Temmuz 2023 tarihlerinde sırasıyla Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne resmi ziyaretlerde bulunacak.


İcra edilecek görüşmelerde, anılan ülkelerle ikili ilişkilerin tüm boyutlarıylagözden geçirilmesi, ekonomi ve yatırım alanlarındaki projeler başta olmak üzere çeşitli sektörlerde mevcut işbirliğinin daha da ilerletilebilmesi için yapılacak çalışmaların ele alınması; ayrıca küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir alışverişi gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu temaslarının ardından 20 Temmuz 2023 tarihinde, Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle KKTC'yi ziyaret edecek.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlenecek resmî törene iştirak edecek, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la bir araya gelerek ikili ilişkilerin yanı sıra Kıbrıs meselesi bağlamında yaşanan son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunacak. Erdoğan ayrıca, Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının ve pistinin açılışını yapacak. (İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *