image

 

İçişleri Bakanlığının onayı ile Batman Belediye Başkanı, Beşiri ilçesi Belediye Başkanı ve İki Köprü Belde Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı.

Batman Valiliği, İçişleri Bakanlığının onayı ile Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Beşiri İlçe Belediye Başkanı Mustafa Öztürk ile İki Köprü Belde Belediye Başkanı Osman Karabulut ve 3 il meclis üyesini  görevden uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığının Mülkiye Müfettişleri tarafından yapılan araştırma ve inceleme sonrasında düzenlenen rapora göre,  ayrıca Batman Belediyesinden 17, Balpınar Belde Belediyesinden 1, İki Köprü Belde Belediyesinden de 1 olmak üzere toplam 19 belediye meclis üyesinin  de görevden uzaklaştırıldığı  belirtildi.

İçişleri Bakanlığının aldığı görevden uzaklaştırma  kararının, Batman Valiliği tarafından ilgili belediyelere tebliğ edildiği, ayrıca  3 il genel meclis üyesinin de görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Batman Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması karanının, 15 Ağustos'ta Bağlar Mahallesinde, PKK ve KCK 'dan alınan talimatlar doğrultusunda, sözde öz yönetim ilanı kararının verilmesi gerekçesiyle alındığı öğrenildi.  (Haber Merkezi)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *