image

 

 

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) toplam bütçesi 14 milyon TL olan yeni bir istihdam projesini başlatıyor.

 

Batman İŞKUR  9 Kasımda başlatacağı iki bin kişilik toplum Yararına Programlara ek olarak bin 575 kişiyi daha istihdam ediyor. Ek proje ile alınacak bin 575 vatandaş diğer projelerle birlikte işe başlayacak olup Batman merkez ve ilçelerde çeşitli kamu kurumlarında görevlendirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR Müdürü Besim Eviz, “Toplum yararına programlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla tüm projelerin başvurularını iş ve meslek danışmanı arkadaşlarımız aracılığı ile 15 Ekim - 25 Ekim tarihleri arasında Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde veya [email protected] adresi üzerinde elektronik ortamda yapılabilir.’’ Dedi.

 

Projelerde Toplam Yararlanıcı Sayısı Ve Bütçesi

 

Toplum Yararına Programlar işsizliğin yoğun olarak yaşandığı bölgemize özellikle İlimize sosyo-ekonomik açıdan ciddi katkıları vardır. 2015 yılında başlayan projelerde toplam yararlanıcı sayısı toplam 4 bin 750 kişidir. Bu projelerde toplam sözleşme bedeli ise yaklaşık olarak 38 milyon TL’dir.

 

PROJELERE BAŞVURU ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Okur-yazar, ilköğretim veya lise mezunu olmak, erkeklerde 30-65 yaş kadınlarda ise 25-45 yaş arasında olmak, kamuda herhangi bir ad altında maaş vb. gelire sahip olmayan katılımcıların faydalanacağı şekilde şartların istendiği belirtildi. (Haber Merkezi)

                       

                                                                                             

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *