image

 

Ürün Güvenliği haftası kapsamında ürün güvenliği ve piyasa gözetim ve denetimi hakkına öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapılıyor.

 

BATMAN - 12-18 Ekim Ürün Güvenliği haftası kapsamında 12 Ekim Pazartesi günü Kültür Merkezinde Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket AKSOY, İl Müdürleri ve öğrencilerin katılımı ile açılış programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Hasan GÜL yaptı, Hasan GÜL yaptığı konuşmada “ Çeşitli ihtiyaçlarınız için gıdadan televizyona, ilaçtan otomobile binlerce ürün bizlere sunuluyor. Bu ürünler farkında bile olmadan günlük yaşantımızın parçası haline geliyor. Ancak doğru ürün seçilmezse ya da yanlış kullanılırsa; sağlığımızı, can ve mal güvenliğimizi tehdit edebilir ve çevremize zarar verebilir. Bu yüzden ürün güvenliğinin anlamını ilgili Kurumların ve üreticilerin Sorumluluklarını bilmeliyiz. Tüketici olarak hak ve sorumluluklarımızı da öğrenmemiz gerekiyor. Bakanlığımız Ürün Güvenliği bilincinin arttırılması amacıyla Ekim ayının 2. Haftasında Ürün Güvenliği Haftası Düzenliyor. Amacımız bilinçlenerek ve bilinçlendirerek daha güvenli bir dünyada yaşamaktır.” diyerek teknik düzenlemelere uygun ürünlerin tercih edilmesinin önemine dikkat çekti.

Toplantı  sonunda öğrencilere Ürün Güvenliği farkındalığını arttırmaya yönelik çeşitli broşürler ve kırtasiye ürünleri verildi.

Hafta kapsamında okullarda da bilgilendirme ve farkındalığın  arttırılmasına yönelik PGD Denetmenlerince eğitim verilmeye devam ediliyor. (Vedat Aydın)

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *