image

Bursa Tüketiciler Derneği, kentte önümüzdeki günlerde yapılması beklenen ekmek zammına tepki göstermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasına derneğin üye ve gönüllülerde katıldı.

Basın açıklamasını Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz okudu.

Son bir aydır ekmeğe yansıtılan zammın tartışılmakta olduğunu söyleyen Yılmaz, "Fırıncılar 210 gram ekmeği 7.50 TL'den satmaya kararlı görünmektedirler. Ekmeğin 7.50 TL'ye satılması yüzde 50 zam anlamına gelmektedir. Bu zam gerçekleşirse en pahalı ekmek tüketen iller arasında yerimizi almış olacağız." dedi.

"Yüzde 50 zam kabul edilebilir bir zam değildir"

Ekmekle karnını doyuran bir ülke olduğumuzu belirten Yılmaz, "Ekmek yemeden karnımız doymamaktadır. Ekmek tüketicinin en yaşamsal gıdası ve günlük enerjisidir. Bu nedenle yüzde 50 zam kabul edilebilir bir zam değildir. Zaten sofraya enflasyon canavarı ile birlikte oturuyoruz. Enflasyon canavarı sofrayı silip süpürmekte bize ancak ekmek kalmaktadır. Bu nedenle ekmeğimize dokunmayın zamla tadını kaçırmayın diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ekmeğin 7.50 TL'ye tüketilmesi tüketicinin bütçesini son derece olumsuz etkilemektedir"

Yılmaz, "Dört kişili bir aile günde asgari bir ekmek tüketirse gelirinin yaklaşık bin lirasını sadece ekmeğe vermektedir. Tüketicinin, gıda, kira, eğitim gibi zorunlu giderlerini mevcut geliriyle karşılaması mümkün değildir. Bir ekmeğin 7.50 TL'ye tüketilmesi tüketicinin bütçesini son derece olumsuz etkilemektedir." ifade etti.

"Teşvikin kalkması fırıncılara % 50 zam hakkını vermez"

Ekmek zammının nihai kararı Valiliğin ve Belediye Başkanının yetkisinde olduğunu söyleyen Yılmaz, "Sayın Valimizin bu yetkisini tüketicinin lehine kullanacağına inanıyor, diliyor ve bekliyoruz. Bu zor dönemde belediye başkanımızın ekmek üretiminin artırmasını bekliyoruz. Gerekirse yeni ekmek fabrikalarını açmasını istiyoruz. Sosyal devlet anlayışına ihtiyacımız bulunmaktadır. TMO teşviki uygulanırken ekmeği ucuz yemedik. Teşvikin kalkması da fırıncılara yüzde 50 zam hakkını vermez. Ekmeğimize dokunmayın, zamla tadını kaçırmayın diyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *