image

Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısına tepki göstererek, sivil toplum örgütlerini teröre karşı tek ses olmaya davet etti.

Yapılan saldırının kardeşliğe ve barışa bir taarruz olduğunu belirten sendika yönetimi, bu saldırının tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması gerektiğini belirtti.

 

Eğitim Bir Sen tarafından yapılan açıklamada "Devletin bütün kurumlarını, yetkililerini, siyasi partileri, siyasi liderleri ve tüm siyasi aktörleri, Türkiye'nin bütün sivil toplum örgütlerini teröre karşı tek ses olmaya, terörü bitirmeye kararlı nefes olmaya, ortak hareket etmeye, yasta ortaklaşmaya, terörle mücadeleye yoğunlaşmaya davet ediyoruz. Reyhanlı'da teröre kurban verdiklerimiz, Suruç'ta arkalarından ağıt yaktıklarımız, terör kurşunlarıyla şehit mertebesine uğurladıklarımız ve son olarak Ankara'da Gar Meydanında ölümlerine ağladıklarımız ne rakam ne de sayıydılar. Onlar, bu ülkenin vatandaşı, insanca yaşama hakkına sahip insanlarıydılar. Biz diyoruz ki; Güvenlik zaafiyetinin olmadığı, önleyici tedbirlerin hatasız alındığı, özgürlüklerin birlikte ve huzur içinde kullanıldığı Türkiye, hepimizin hakkıdır. Bu hakka kast edenler, bu hakka yönelik ihmali ve kusuru bulunanlar hukuk önünde hesap vermelidir. " denildi. (Mahmut Aytekin)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *