image

Gümüşkanat köyü çıkışında bir vadide bulunan doğa harikası şelale, çevre köylüler dışında çok az insan tarafından biliniyordu.

Şelalenin buz gibi ve berrak suyu, yaklaşık 60 metreden aşağıya sürekli akıyor. Birçok doğal şelale ilkbahar mevsiminde akıp, yazın sıcağında kururken, Gümüşkanat Şelalesi ihtişamıyla sürekli akıyor.

Doğa harikasıyla adeta görenleri kendisine hayran bırakan şelaleyi, "Türkiye’nin en yüksek şelalesine aday Gümüşkanat Şelalesi keşfedilmeyi bekliyor" başlığıyla İLKHA tarafından gündeme taşınmıştı.

Yapılan haberin ardından şelalenin bulunduğu alanda çevre düzenlemesi yapılarak, ziyaretçilerin hizmetine sunuldu.

İlk kez şelaleyi görmeye gelenler, manzaraya hayran kaldıklarını belirterek, şelaleye gelen yolun asfaltlanmasını istiyor.

Görenler hayran kalıyor

Şelalenin güzelliğine hayran kaldığını belirten ziyaretçilerden Evrim Emre Yol, herkesin gelip görmesini istediğini söyledi.

Yol, "İlçe merkezimize yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan bu doğa güzelliği görmeye geldik. Öncellikle çevre düzenlemesini yapan kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Buraya gelen yolun yapılmasını devlet büyüklerimizden rica ediyoruz. Herkesin buraya gelip görmesini istiyorum." dedi.

Yol sorunu çözülmeli

Şelaleye ilk kez geldiğini belirten Osman Düzyol adlı ziyaretçi ise, "Bugüne kadar bu şelalenin neden keşfedilmediğini merak ediyorum. Yükseklik bakımında Türkiye'nin en yüksek şelalesi olduğunu düşünüyorum. Bir an önce bu ölçümlerin yapılmasını istiyoruz. Buraya gelen yol sorunun çözülmesini istiyoruz. Yollarında kötü olması nedeniyle buraya ilk kez geliyoruz. Buranın ziyaretçi akınına uğrayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin en yüksek şelalesi olmaya aday

İlk geldiğinde burada çevre düzenlemesinin olmadığını ve ziyaret etmenin zor olduğunu hatırlatan Çetin Taşkaya, yapılan haberin ardından çevre düzenlenmesinin yapıldığını, şelalenin keşfedilmeye başlandığını söyledi.

Taşkaya, "Bölgenin huzura kavuşması ve normale dönmesiyle birlikte bölgenin doğası, güzelliği ortaya çıkmaya başladı. Gümüşkanat Şelalesi de görmeye değer bir doğa harikası. Çevre düzenlemesi yapılmış ama yollar çok kötü. Bu doğa harikasının hak ettiği değeri görmesini istiyoruz.  Türkiye'nin en yüksek şelalesi olduğuna inanıyoruz. Yetkililerin buraya önem vermesi gerekiyor. Hem ilin tanıtımına hem de ilçesinin ekonomisine katkı sunabileceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *