image

Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınayan AK Parti Batman Milletvekili adayı Av. Adile Gürbüz, gündemi değerlendirdi.

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırının Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik hain bir saldırı olduğunu belirten Gürbüz, her zamanki senaryoların seçim öncesi tekrarlandığını söyledi. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Gürbüz, “Hunharca yapılan bu saldırı bölünmez bütünlüğümüze yapılmış bir saldırıdır. Terörün dini, dili ve rengi yok. Tek bir amacı var oda kan dökmek. Türkiye uzun yıldır bu tür hain saldırılara maruz kalmış bir ülke, bütün bu hain saldırılara karşı dim dik ve yıkılmadan ayakta duran bu milleti bu tür terör saldırıları ile sindiremezler. Biz tek vücut olduktan sonra birlik ve bütünlüğümüze yapılan bu saldırılar hedefine ulaşmayacaktır.” dedi.

“Bu saldırıyı seçimlere 20 gün gibi az bir süre kalmasıyla ve ülkemizin etrafındaki gelişmelerle birlikte değerlendirmek gerekmektedir.” diyen Gürbüz, “Bu kapsamda bu saldırı ülkemize, seçimlere, demokrasimize yönelik bir suikast ve toplumsal barışımıza karşı bir travma yaratma girişimidir. Diğer partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte âmâsız bir şekilde beraber tutum almalıyız. Bombalama eylemini bir siyaset meselesi olmaktan çıkartıp bir memleket meselesi olarak yorumlamalıyız. Bu alçakça eylemin amacına ulaşmasına da engel olmak için bütün partilere birlik ve beraberlik içinde bir duruş sergileme çağrısı yapıyorum. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” diye konuştu. (Recep Fırat)

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *