image

 

Mazlum Der Batman Şubesi 10 Ekim 2015 tarihinde Barış Yürüyüşü esnasında Ankara Gar Kavşağı’nda gerçekleşen ve 100’ü aşkın sivil insanın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını kınadı.

 

Mazlum Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa yaptığı açıklamada” Türkiye’nin başkentinde barışçıl nitelikli toplantı ve gösteri yürüyüşü gerçekleştirmek isteyen kişilerin toplu bir katliama maruz kalmalarını nefretle kınıyoruz. Güven duygularımızı sarsan ve tüm toplumumuzu derinden yaralayan söz konusu menfur saldırı hakkında ivedi bir şekilde şeffaf bir soruşturmanın yürütülmesinin barıştan yana olan herkesin temel önceliklerinin olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Devlet yetkililerinin, sorumluluklarının gereği olarak benzeri katliamların gerçekleşmemesi için gereken önlemleri alması gerekmektedir.” dedi.

 

Patlama sonrasında Batman’da yürüyüş gerçekleştirmek isteyen HDP’li vekillere yönelik müdahaleyi de çirkin bir gelişme olarak değerlendiren Argünağa; “Krizleri iyi yönetemeyen ve gerilimi tırmandırmaya hizmet eden bu aşırı güvenlikçi anlayış kabul edilemez…

Öte yandan Ankara’daki patlamaların gerilimini kentimize taşımama konusunda herkesi, özellikle siyasileri sorumlu davranmaya ve konuşmalarına dikkat etmeye davet ediyoruz. Ankara’daki patlamada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Faillerin hızlı bir şekilde tespit edilerek cezalandırılmasını talep ediyor ve tüm resmi makamlara olayda sorumluluğu bulunan yetkililer hakkında gerekli işlemlerin ivedi bir şekilde yapılması çağrısında bulunuyoruz.” Dedi. (Abdullah Eşenbuğa)

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *