image

 

Yerel gazete temsilcileriyle bir araya gelen Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arsan, büyük şehirlerdeki yerel medyaya verilen önemin bölgedeki yerel gazetelere verilmediğini söyleyerek, bu yanlış uygulamayı değiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Anadolu’daki gazetecilerin basın ilan kurumunda temsilciliğini yapan Mustafa Arsan dün saat 10.00’da yerel gazetelerin temsilcileriyle Mado’da bir araya geldi. Gazetecilerin sorunlarını dinleyen Arsan, söylenen şeyleri not ettiğini, Ankara’ya dönünce sorunları ilgili mercilerle paylaşacağını ifade etti.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE YEREL MEDYA KAYIRILIYOR

Basın ilan kurulunun büyük şehirlerdeki gazeteleri önceleyen bir yapıda kurulduğunu, bunun da bölgedeki yerel medyayı ikinci plana ittiğini söyleyen Arsan, “ Biz bu yapıyı Anadolu odaklı bir yapıya dönüştürme çabası içindeyiz. Yerel gazeteleri bürokrasinin adaletsiz çarkından kurtaracağız.” Dedi.

BASIN İLAN KURUMU ELİ SOPALI ASKER GİBİ

Basın ilan kurumunun eli sopalı asker gibi sürekli yerel medyaya sorun çıkardığını belirten Arsan, “ Basın ilan kurumu sorun yaratan değil, sorun çözen olmalı. Basın ilan kanunu da değişmeli. Mevcut kanun yerel medyanın sorunlarını çözme konusunda yetersiz. Adil bölüşüm konusunda da yetersiz.” İfadelerini kullandı. Şeyhmus Toprak

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *