image

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Malatya'dan sorumlu koordinatör bakan olarak çalışmaları takip eden ve sürekli kentte gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan  Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle kente gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı'nı ziyaret eden Bakan Ersoy, burada vatandaşlarla bayramlaştı.

Bakan Ersoy'un kentteki ikinci durağı ise Malatya Valiliği oldu.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Merkezi Sınavı'nda Türkiye birinciliği elde eden öğrenciler Melike Behçet, Duygu Yurtsever, İrem Kaşoğlu ve Zeynep Ceren Salman ile valilik binasında bir araya gelen Ersoy, deprem sürecinde zorluklara rağmen birinci olan öğrencileri kutlayarak hediye takdiminde bulundu.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Bakan Ersoy daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kentte yaptırılan konteyner kentte geçti.

Son olarak Turgut Özal Tıp Merkezi karşısında yer alan Teknokent Konteyner Kenti'de ziyaret eden Ersoy, burada da ailelerle bayramlaştı.

Ersoy, hükümet olarak depremzede ailelerin sorunlarının çözüme kavuşturulacağını ve eksikliklerin de en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *