image

Mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle aylardır çalışma yapan Umut kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak ve kurbanlarını "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" tarafından kestirmek isteyen vatandaşların vekâletlerini alarak yüzlerce gönüllüsüyle kurban organizasyonunu gerçekleştirdi.

Sabahın ilk saatlerinde şehrin çeşitli bölgelerinde kurulan kesimhanelerde buluşan vakıf gönüllüleri kılınan bayram namazının ardından tekbirlerle ve salavatlarla kurban kesimini gerçekleştirdi.

"Tüm deprem bölgelerinde kurban çalışmalarımız devam ediyor"

Yaptıkları hayır çalışması anlatan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, "

"Allaha hamdolsun ki bu sene Kurban Bayramı'na ulaştık. Tüm İslam aleminin bayramını tebrik ederim hayırlara vesile olmasını dilerim. Biz Umut Kervanı olarak her yıl kurbanla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Bu sene de önceden yapmış olduğumuz hazırlıkları tamamlamıştık. İhtiyaç sahipleri ailelere kurban eti ulaştırmak üzere bir çalışma yaptık. Hayır sahiplerimizin bizlere bağışlamış oldukları kurbanların kesimini yaptık. Poşetledik. Bir taraftan da daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere kurban etlerini ulaştırmaya çalışıyoruz." İfadelerini kullandı.

Umut Kervanı olarak sadece Gaziantep'te değil tüm deprem bölgelerinde şu anda kurban çalışmalarının devam ettiğini belirten Özaslan, "Deprem bölgesi olması hasebiyle kurban kesemeyen depremzedelerimize, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, kurban etlerini ulaştırmaya çalışıyoruz. Allah kurban bağışını yapan tüm kardeşlerimizden razı olsun. Onların bize ulaştırmış olduğu bağışları yerlerine ulaştırdık.  Deprem bölgesinde olan ihtiyaç sahiplerine de Umut Kervanı olarak yardımlarımız devam ediyor." dedi. (İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *