image

İmam Hatiplilerin Sesini Duyan Yok

Şehir dışında bulunan Zeynelbey İmam Hatip Lisesi öğrencileri her akşam okul çıkışı gece karanlığında otobüs durağına gelebilmek için kilometrelerce yürüyorlar.

Kuyubaşı Toki yolu üzerinde bulunan Zeynelbey İmam Hatip Lisesi öğrencileri için okul çıkışı eve gitmek tam bir çile. Belediye otobüs durağı okuldan 2 kilometre ötede. Öğrenciler her akşam karanlıkta eve gidebilmek için sırtlarındaki çantalarla ıssız yolda 2 kilometre yol yürüyerek Kuyubaşı Toki otobüs durağına geliyorlar.

BELEDİYE SESİMİZİ DUYMUYOR

Öğrenci velileri önlerinde kış olduğunu belirterek Belediyeden yardım istediklerini ancak belediye otobüslerinin okul dağıldıktan çok sonra oradan geçtiği için sorunun devam ettiğini belirttiler. Öğrenci velilerinden Aydın Olgun, gazetemiz aracılığıyla yetkilileri göreve çağırdı. Ne belediyenin ne de diğer yetkililerin seslerini duymak istemediğini belirten Olgun, “ Öğrenciler akşam 18.55’te okuldan çıkıyorlar. Karanlıkta o ıssız yolu geçip durağa gidiyorlar. Önümüzde kış var. Evlatlarımızın her gün gece karanlığında o ıssız, tehlikeli yolda, yağmur-çamur demeden kilometrelerce yol yürümeleri insaf mı? Yazık değil mi? İmam hatipliler üvey evlat mı? Yarın bu gençlerin başına bir iş gelse, o ıssız yolda, gece karanlığında tehlikeyle karşılaşsalar kim hesap verecek? Belediyeye söylüyoruz, gidiyoruz diyorlar. Ben kendim bizzat gittim, görmek için. Belediye otobüsü ders bittikten çok sonra geliyor. Öğrenciler o gece karanlığında, yağmur altında saatlerce belediyenin gelişini mi beklesin?” dedi.

YETKİLİLER DUYARSIZ KALMAMALI

Sadece Belediyenin değil Milli Eğitimin ve okul yönetiminin de üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiğini söyleyen Olgun, “ Okul yönetimi soruna el atmalı. Öğrencilerinin sorunuyla ilgilenmeli. Meselenin çözümü için belediyeyle irtibata geçmeli. Ayrıca öğrnci velileri de çocuklarının sorunları konusunda duyarlı olmalı.” İfadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *