image

Çamlıtepe Mahallesinde öğrencilerin tek geçiş yeri olan demiryolu üstüne istinat duvarı inşa edilmesi üzerine konuşan mahalle sakinleri öğrencilerin geçiş güzergâhı üstüne ya alt ya da üst geçit yapılmasını istediler. Kendileriyle görüştüğümüz TCDD Batman yetkilileri ise üst veya alt geçit yapma görevinin belediyeye ait olduğunu belirttiler.

Çamlıtepe Mahallesinde günde yaklaşık bin öğrenci karşı tarafa geçmek için demiryolu raylarının üstünü kullanıyor. Ancak Devlet Demir Yolları rayların kenarında istinat duvarı yapacak. Mahalle sakinleri böyle bir durumda karşıya geçişin öğrenciler için işkence olacağını belirterek geçit istedi.

DUVAR MAHALLELİLİN TEK GEÇİŞ YOLUNU KAPATACAK

Mahalle sakinlerinden İkram Suçin, demir yolunun üstündeki geçişin mahallelinin en çok kullandığı geçiş olduğunu belirterek, “ Günde bin öğrenci bu yolu kullanıyor. Vatandaşların ve öğrencilerin tek yol geçişi burası. Diğer yerler tel örgülü. Şimdi buraya istinat duvarı yapılırsa geçişler nasıl yapılacak? Ya istinat duvarını yıkacağız ya da yetkililer buna bir çözüm bulacak. Buraya bir üst veya alt geçit yapılırsa sorun çözülür.” İfadelerini kullandı.

TEK ÇÖZÜM BİR GEÇİTİN YAPILMASI

İstinat duvarının yapılmasıyla mahallelinin büyük sıkıntı çekeceğini söyleyen Suçin, “ Yetkililerden istiriham ediyoruz. Bu soruna çözüm bulsunlar. Bizi mağdur etmesinler, Mutlaka bir alt ya da üst geçit yapsınlar.” Dedi.

GAR YETKİLİLERİ TOPU BELEDİYEYE ATTI

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Devlet Demir Yolları Gar yetkilileri, “ İstinat duvarını yapmak zorundayız. Demiryolunun bakımı çerçevesinde bunu yapmak zorundayız. Vatandaşların isteği olan geçit meselesine gelince o belediyenin görevi. Oraya alt veya üst geçit yapmak belediyenin görev alanı içinde.” Açıklamasında bulundu. Şevki Aslan

 

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *