image

Depremin üzerinden geçen 134 günün ardından bazı camilerde beş vakit namaz kılınırken camilerin büyük bir kısmında ise hasar nedeniyle ibadet yapılamamakta.

Okulların tatil olmasıyla birlikte açılacak olan yaz Kur'an kurslarıyla birlikte cami ve Kur'an kurslarına olan ihtiyaç daha da arttı.

Camilerin onarılması için hayırseverlere çağrıda bulunan Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, devlet millet el ele vererek Adıyaman'ı ayağı kaldıracaklarını kaydetti.

"Camilerimizi ayağa kaldırmamız gerekiyor"

Haliloğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Adıyaman şehir merkezindeki camilerimizin yarısı ya yıkılmış ya da ağır veya orta hasarlı. Bunları ayağa kaldırmamız gerekiyor. Camilerimizi el birliğiyle yapacağız. Bütün camilerimiz, Kur'an kurslarımız hayırsever kardeşlerimizin katkılarıyla, yardımlarıyla yapıldı bugüne kadar. İnşallah bugünden sonra da yine hayırseverlerimizin katkılarıyla olacaktır. Bu vesileyle Adıyaman içinde veya Adıyamanlı olup dışarda olan, başta İstanbul ve diğer büyükşehirlerde yaşayan hayırseverler, yıkılan camilerimizi yaparlarsa biz onların isimlerini de veririz.  Bu şekilde ailelerin isimlerini yaşatmış olurlar. Ya da az hasarlı camilerin tamiratında katkı sağlarlarsa çok güzel bir iş yaparlar. Ben bütün hayırseverleri Adıyaman'ımıza davet ediyorum. Adıyaman'daki camilerimizin tamiratı, tekrar inşası, yerlerine yenisinin yapılması gerekiyorsa onların yapılması için bütün hayırseverlerimizi bekliyorum. Hep birlikte, devlet millet el birliğiyle inşallah bu enkazı kaldırır normal hayata döneriz. İnşallah beş yıl ilerisini düşündüğümüzde depremi yok gibi görürüz. Bütün temennim bu. Biz de bu konuda elimizden gelen gayreti gösterme çabası içinde olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *