image

Kaza sabah saatlerinde Yaylıca ve Doğankavak köyleriarasındaki yolda yaşandı. Karşıdan gelen araca yol vermek isteyen 01 AFB 599plakalı vinç, yolun dar olması sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederekdevrildi. Kazada yaralanan olmazken maddi hasar meydana geldi. Kaza dolayısıylatrafik uzun süre aksadı. Vinç, çağrılan başka bir vincin yardımıyla yoldankaldırıldı.

Yaylıca ve Doğankavak köyleri arasında yapılan yolun dar vefazla kavisli olduğu için kazalara davetiye çıkardığını belirten köylüleryollarının düzeltilmesini istedi.

Köy sakinleri, “Köy yolumuz çok dar. İki araç yan yanageçemiyor. Sabah yaşanan kazada da devrilen vinç, karşıdan gelen araca yolvermek için yolun kenarına çekilirken yolun kavisini fark edemiyor. Köydeoturanlar olarak bile 7 yıldır bu yola alışamadık. Her defasında yeni bir kazahaberi geliyor. Genelde yabancı arabalar kaza yapıyor. Bazen de köyde oturanlaracil bir durumda araç kullanırken yabancı araçlara yol verirken kazayapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“KIŞ AYLARINDA KAZALAR DAHA TEHLİKELİ OLUYOR”

Köy yolunda her mevsim kaza olduğunu belirten köylüler, “7yıldır asfalt yapıldı. Yapılan asfalt düzgün yapılmadı. İster istemez yaşanankazalarda en büyük hata payı asfaltın oluyor. Her mevsim, her ay muhakkak kazaoluyor. Özellikle kış aylarında buzlanmaya bağlı olarak kaza sayılarında artışoluyor.” İfadelerini kullandı.

“KÖYLÜLER ARASINDA ADI KAZA YOLU OLARAK GEÇİYOR ARTIK”

Yolun bir an önce düzeltilmesini isteyen köylüler, “Köyegelirken veya merkeze giderken ne kaza görmek istiyoruz ne de kaza yapmakistiyoruz. Yolun rampa kısmında ise kazalar daha çok oluyor. Beton mikserleriyolumuzu mahvettiler zaten. Beton mikserlerinden dolayı da yolumuz çok bozuldu.Kazaların önüne geçilmesi lazım. Elhamdülillah şimdiye kadar ölümlü herhangibir kaza olmadı. Bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Yetkililerden en kısa süredeyolumuzu yapmalarını istiyoruz.” Dediler.  EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *