image

Bugün yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi için Cumhurbaşkanı yardımcısı veya yardımcıları, Adalet Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Dışişleri Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Millî Eğitim Bakanı, Millî Savunma Bakanı, Sağlık Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tek tek açıklanacak.

CUMHURBAŞKANI BUGÜN YEMİN EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.00’te Meclis’e gelecek ve adına düzenlenen tutanak ile Cumhurbaşkanlığı mazbatası Genel Kurul salonunda TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kendisine takdim edilecek. Erdoğan Genel Kurul’da and içtikten sonra saat 16.00’da Anıtkabir’i ziyaret edecek, mozoleye çelenk koyup Anıtkabir Şeref Defteri’ni imzalayacak.

YENİ KABİNE NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü mazbatasını aldıktan sonra yemin edeceğini söyleyen Yavuz, yeni kabineye ilişkin "Akşam saat 22.00 gibi yeni kabinenin açıklanmasını bekliyoruz." dedi.

Erdoğan’ın yemin töreninden sonra Beştepe Külliye’sinde geniş katılımlı tören yapması bekleniyor. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Çankaya Köşkü’ne gidecek ve saat 22.00 sularında tüm Türkiye’nin merakla beklediği yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni açıklayacak. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *