image

İstanbul'da düzenlenen toplantıya; Türkiye Demiryolları (TCDD), Suudi Arabistan Demiryolları (SAR), Ürdün Hicaz Demiryolları (JHR), Birleşik Arap Emirlikleri Etihad Demiryolları, Afganistan Demiryolları (ARA), İran Demiryolları (RAI) ve Uluslararası Demiryolları Birliği UIC'in temsilcileri katıldı.

Perşembe günü başlayan toplantılar dün de devam etti. İdari hususların ele alındığı toplantılarda, UIC RAME'in finansal durumu ve bütçesine ilişkin bilgilendirilmeler yapıldı.

31'inci Uluslararası Demiryolları Birliği Ortadoğu Bölgesel Kurulu Toplantısı'nda, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın demiryolu sektöründeki son gelişmeleri aktarıldı.

Afganistan İslam Emirliği adına toplantıya katılan Afganistan Demiryolları Kurumu (ARA) Başkanı Molla Bakht-ur Rahman Sharaft, demiryolu sektöründe ülkesinde yaşanan son gelişmeler ve gelecek planları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan ülkeler, Afganistan Demiryolları Kurumu'nun faaliyetlerini ve başarılarını övgüyle karşılarken bu konuda yardımlarını artırma sözü verdi.

Afganistan Demiryolları Kurumu Başkanı Sharaft'ın, bugün Ankara'da bir dizi ülkenin yetkilileriyle teknik bir toplantı yapması planlanıyor. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *